Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Jan Guillou säger ifrån på skarpen – efter Malou von Sivers känsliga fråga i tv

09 nov, 2023, 19:30 

Författaren Jan Guillou vägrar svarar på Malou von Sivers känsliga fråga.

Annons

Journalisten och författaren Jan Guillou har aldrig varit rädd för att sticka ut hakan. Han är medveten att man måste våga ställa svåra frågor för att komma åt sanningen, något som han själv sällan duckar för.

Här är Sveriges 5 rikaste!Brand logo
Här är Sveriges 5 rikaste!

Men det finns saker som inte ens Jan Guillou vill svara på, frågor som han tycker är för känsliga att ta i sändning och avslöjanden som han inte tycker gör sig lämpliga för andra att ta del av.

Den lite mer hemlighetsfulla Jan Guillou fick vi en snabb skymt av när han gästade intervjuprogrammet Malou möter, där programledaren Malou von Sivers försöker komma in på djupet på intervjupersonerna.

Annons
Malou von Sivers
Malou von Sivers i intervjuprogrammet Malou möter.

Jan Guillou markerar efter Malous fråga

För det mesta är Jan pratsam, har inga problem med att svara på frågorna, men när Malou von Sivers börjar ställa frågor om hans tidigare relation med kriminalprofessorn Leif GW Persson blir han fåordig.

– Ni var verkligen vänner, ni följdes åt, ni gjorde tv-program… vad har ni för relation i dag? säger Malou von Sivers, fullt medveten om att Jans och Leifs relation inte längre är så bra.

– Ingen. Det är klart, jag har ju den relationen att jag inte missar någon artikel som handlar om Leif GW Persson, som jag läser noggrant av ogillande, svarar Jan.

Annons

När Malou börjar ställa följdfrågor är det tydligt att Jan inte är intresserad av att diskutera ämnet vidare. Hastigt, och med en retorisk stämma, visar han att det är läge att gå vidare i programmet.

– Det finns vissa saker man helt enkelt inte berättar i tv, det måste till och med du inse, säger han.

Jan Guillou i Malou möter
Jan Guillou är inte intresserad av att prata om sin tidigare relation med Leif GW Persson.

Jan Guillou och Leif GW om relationen

En gång i tiden må de ha varit goda vänner och vapendragare. Men den tiden är förbi sedan länge och när båda medverkade i SVT:s dokumentärserie ”Den överlägsna journalisten” för tre år sedan uttalade sig båda om den spruckna relationen.

Annons

– Han kallar det för utvisningsbåset. När han inte är nöjd med en vän så blir det utvisningsbåset, sa Jan Guillou i dokumentären och anklagade Leif för att nästan alltid ljuga.

Leif svarade i sin tur så här:

– Jag får frågan ibland men jag är inte ovän med honom. Men vi ses inte, det är något annat.

Leif GW Persson
Leif GW Persson.

Foto: TT/TV4

Annons