Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Jan Guillous ord chockar – ber om ursäkt

26 feb, 2022, 10:00 
Jan Guillou har dömts för spioneri.

Jan Guillou ber om ursäkt till Expressens reporter.

Annons
3 kungliga snackisar från vecka 8!Brand logo
3 kungliga snackisar från vecka 8!

Jan Guillou är en man som är känd för sina många åsikter och starka integritet och har varit inblandad i flera stora nyhetshändelser genom åren.

En av de mest kända är den stora KGB-skandalen, där Expressen avslöjade journalisten och författaren som agent för ryska underrättelsetjänsten.

I en ny intervju med Daniel Sjölin, författare och en del av Expressens redaktion sedan många år tillbaka, pratar de båda nu ut om skandalen för första gången. Reaktionen blir inte vad Daniel Sjölin hade räknat med.

Daniel påminner Jan om ett tillfälle för 20 år sedan då han blev konfronterad av Jan, som ”sade hårt, att jag om jag ställde någon som helst fråga om KGB-anklagelserna skulle han avbryta mitt framför kamerorna och gå därifrån.

Annons

Jan överraskar genom att acceptera berättelsen rakt av.

– Den visar ju tydligt hur jag är totalt ur balans, säger nu Jan Guillou. Man kan ju inte ta ifrån mig min mångåriga yrkeserfarenhet och min kunskap om journalistikens regler, vilka jag där bryter mot på ett fullständigt barnsligt, nybörjaraktigt sätt. Jag förstår att jag har glömt det!

Sedan chockar Jan sin intervjuare ytterligare med att be om ursäkt för det hela.

– Jag måste verkligen i efterhand be om ursäkt för detta! Skandalartat. Det var fel av det skälet att jag på detta beskäftiga, genanta, amatörmässiga sätt hade försökt stipulera villkor för intervjun. Usch!

Annons