Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Janne Andersson berättar sanningen om sjukdomen – har hållit den hemlig

19 jun, 2024, 22:00 
Janne Andersson
Henrik Montgomery/TT
Janne Andersson berättar om sjukdomen som han har lidit av i flera år.
Annons

Janne Anderssons sista tid i landslaget blev tuff. Efter flera år av framgångar kom plötsligt motgångarna. Sverige missade EM och folket tappade tålamodet med Jannes allt annat än publikfriande fotboll.

Därför är Helena Seger så hemlig!Brand logo
Därför är Helena Seger så hemlig!

Janne Andersson sjuk – berättar själv

Men Janne led på två fronter, visar det sig. I en intervju med TV4 avslöjar den före detta förbundskaptenen att han i hemlighet lidit av en sjukdom – i hela femton år.

– Plötsligt aktualiserades smärtan. Det blev en molvärk. Sedan dess hade jag som tandvärk i knät brukar jag beskriva det som, säger Janne till TV4.

Sjukdomen var artros, en ledsjukdom som kan komma med svåra smärtor och stelhet. Janne är långtifrån ensam om plågan; ungefär var fjärde person över 45 beräknas lida av den.

Annons

Janne Andersson har tvingats till operation

Men Janne fick hjälp. I början av 2024 opererade han knäet. Han har dessutom skött sin rehabilitering plikttroget och noga.

– Jag har lagt mycket tid och hjärta i det här med god hjälp av dem som har hjälpt mig. Jag är extremt nöjd, det är fantastiskt och jättebra, säger Janne.

– Jag skulle ha gjort det tidigare. De sista åren hade jag jätteproblem.

Zlatan avslöjar: Så träffades han och Helena SegerBrand logo
Zlatan avslöjar: Så träffades han och Helena Seger

Så nu är Janne smärtfri och frisk. Och mycket mer än så kräver han inte av livet. Just nu tar han det lugnt, smälter intrycken efter sin långa sejour som förbundskapten.

– Jag tycker om när det inte händer för mycket. I privatlivet så tycker jag att det är skönt med lugn och ro och rutiner. Man drar fram sitt V75-system på lördagsmorgonen och tar fram en skål jordnötter och en öl på eftermiddagen när travet börjar. Det räcker för mig, det behöver inte vara krångligare än så, säger Janne till tidningen Café.

Annons