Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Jätteilskan mot Victorias designer efter skandalbilderna: "Så jävla vidrigt"

20 mar, 2024, 15:30 
Louise Wibergh Lenti
Designern i blåsväder – kritiken och svaret efter den omtalade händelsen i Gran Canaria.
Annons

Christer Lindarw, 71, är Sveriges mest kända dragshowartist som bland annat lärde svenska folket att älska glitter och glamour med sin La dolce vita i Melodifestivalen 2004. Han är ledare för dragshow-gruppen After Dark och är i mångas ögon en levande legend.

Lindarw är även en otroligt skicklig modedesigner och har länge varit en av experterna som eliten vänt sig till.

– Ett tag var det inne att använda mig som bröllopsdesigner i början på 90-talet, där gjorde jag lite kändisbröllopsklänningar: Lena Philipsson, Måns Herngren, Lisa Nilsson, Åsa och Per Gessle, Björn Skifs osv, berättar Christer för Svensk Dam.

Lindarw – den kungliga hovleverantören

Någon annan som bett om en specialdesign av Christer är självaste kronprinsessan Victoria. Hon bar inte bara en utan två kreationer från Christer Lindarw i samband med firandet av kungens 50 år på tronen i september förra året.

Klänningarna blev hyllade till skyarna och det var en stolt Christer som visade upp sina kreationer burna av kronprinsessan på sin Instagram.

Efter succén med Victorias klänningar kontaktades Lindarw igen när det var dags för prinsessan Estelle att närvara vid prins Christians 18-årsfirande i Danmark.

Annons

– Alla var ju bjudna på den här 18-årsdagen och då var det väl meningen att hon skulle få något som var designat just för henne, förklarar Christer.

Även denna klänning blev en riktig dundersuccé och Estelle tog världen med storm i sin ljusrosa dröm fylld av blommor.

Lindarw kritiseras hårt

Nu i dagarna har det däremot dykt upp något från Christer Lindarw som fått allt annat än hyllningar.

Det var Bloggbevakning som först uppmärksammade Lindarws story på Instagram där händelsen ägde rum.

Christer har de senaste dagarna befunnit sig på Gran Canaria där han avnjutit ledighet, sol och sangria. Plötsligt dök det upp två videos på hans Instastory där han filmat privatpersoner vid poolen. Vid flera tillfällen zoomar han in på specifika personer och över videon syns texten "Öppet poolparty på hotellet idag. Tjockast vinner! JAG FLYR!!!!!!!!"

Printscreen från Christer Lindarws Instagram
Bild från Christer Lindarws Instastory.Instagram / christerlindarw

Filmerna har mötts av stor kritik. Läsarna på Bloggbevakning rasade och kommentarsfältet fylldes av upprörda röster.

Annons

"Fan, så jävla vidrigt. Ingen ska kommentera någon annans utseende. Han bidrar verkligen till psykisk ohälsa! Jävlar vad han sjönk nu!" skriver en person.

Även kroppsaktivisten Karin Kajjan Andersson lyfte Lindarws beteende som extremt olustig.

"Visst fan sticker det extra i ögonen när det kommer från någon som man ändå tycker borde ha koll på vad det här med öppna hån och uttryckta äckelkänslor mot en utpekad grupp kan göra med människor" skriver hon på sin Instagram.

Christier Lindarw: "Folk har ingen humor"

Under tisdagseftermiddagen fick Expressen tag i Christer som var på väg hem till Sverige igen efter semestern. Vid frågan hur han tänker kring den kritik han fått gällande sitt inlägg verkar han inte speciellt tagen.

– Jag har ingen kommentar till det, det är så löjligt och överdrivet. Folk har ingen humor, de som är tjocka själva har humor, men inte folk som tittade på dem. Jag har ingen kommentar till det där, jag lägger locket på, säger han.

Foto: TT

Annons