Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Jenny Alversjös exklusiva lägenhet – så mycket kostar den: "Palatsliknande"

23 jun, 2024, 12:00 
Vendela Lönnqvist
TV4
På Villagatan på Östermalm lever programledaren Jenny Alversjö bra.
Annons

Jenny Alversjö är en i mängden av programledare för TV4:s ”Nyhetsmorgon”. För några år sedan gick det även att se henne i program som ”Kalla Fakta” och ”Spårlöst”.

Jenny Alversjö och Erik Videgårds verkliga relation: ”Har varit...”Brand logo
Jenny Alversjö och Erik Videgårds verkliga relation: ”Har varit...”

Så mycket tjänar Jenny Alversjö

Och det hårda arbetet avlönar sig. Enligt siffror som Nyheter24 tagit fram tjänar Jenny dryga 90 000 kronor i månaden – inte illa.

Till vardags verkar livet också flyta på. Sedan fyra år tillbaka är hon tillsammans med kärleken Anders Bernunger, som hon träffade via gemensamma vänner.

Var bor Jenny Alversjö?

Tre år in i relationen valde Jenny och Anders att flytta ihop. Och det var inte vilken lägenhet som helst som paret valde att lägga vantarna på.

Bostaden är en hel våning på exklusiva Villagatan på Östermalm i centrala Stockholm. Det är en av Sveriges dyraste adresser.

Annons

– Lägenheten är från sekelskiftet och är så otroligt fin och har väldigt mycket karaktär. Vi är överens om att vi vill jobba med den karaktären, och inte mot den. Vi är också överens om vilken känsla vi vill skapa, berättade Jenny i en intervju med Aftonbladet.

Efter lägenhetsköpet valde paret att renovera våningen, som är på 120 kvadratmeter med kakelugnar och bröstpaneler.

Björn Ulvaeus som granne

Som grannar har de bland andra Björn Ulvaeus och Helene Billgren.

– Villastaden med Villagatan i spetsen tillhör de centrala delarna av Östermalm som också är lugna bostadskvarter med vacker arkitektur mestadels från förra sekelskiftet. Fastigheterna är pampiga och palatsliknande, allt som oftast med representativa och välkomnande entréer vilket såklart lockar många människor, säger fastighetsmäklaren Bahar Nabavi till Nyheter24 och tillägger:

– Det är på just Östermalm vi ser de högsta prisnoteringarna och på de mest attraktiva adresserna såsom Strandvägen, Narvavägen och kvarteren runtomkring kostar lägenheterna mellan 160 000 - 180 000/kvadratmeter. De allra bästa lägenheterna kan till och med komma en bit över 200 000 kr/kvm.

Annons