Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Jenny Alversjös oro för Erik Videgård – efter händelsen utanför rutan: ”Har lämnat”

04 dec, 2023, 11:00 
Erik Videgård befann sig i Filippinerna strax innan jordbävningen.
Annons

Erik Videgård har seglat upp och blivit en populär TV4-profil. Varje vecka står han vid Jenny Alversjös sida, kommer med spännande matlagningstips och vad man kan tänka på.

8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Hans analyser är lika skarpa som knivarna i köket. Erik Videgård har även bestämda åsikter om vad som hör hemma i ett kök och inte, varav vitlökspressen fått sig en stor skopa kritik.

– När man pressar vitlöken frigörs svavelämnen. Det luktar och smakar svavel. Om du använder ett rivjärn får du drag i vitlökssmaken, svarade Erik när Jenny undrade varför han vägrade pressa vitlöken.

Erik Videgård och Jenny Alversjö
Erik Videgård och Jenny Alversjö är både kollegor och goda vänner.

Eriks resa utomlands

Jobbet i Nyhetsmorgon är inte det enda som Erik Videgård vidtar sig. Han är ju som bekant en berömd kock, med egna restauranger, och senaste tiden har han uppehållit sig i Filippinerna.

Annons

Instagram har han delat med sig av natursköna bilder, under en resa där han provar på landets kulinariska upplevelser och hämtar inspiration till det kockyrke han gillar så mycket.

”I paradiset har vi det rätt bra nu. Två dagar vid vattnet på ön Negros i södra Filippinerna. Maten är sådär än så länge. Har dock bokat in lite besök när vi är tillbaka i Manila. Köket här dra mycket åt det spanska, ingen hetta men mycket syrlighet från vinäger och calamansifrukt som förövrigt är en underbar frukt!”, skriver han i ett inlägg.

Erik nära katastrofen

Trots att Erik verkar haft en bra resa, har det inte varit helt orosfritt. Under lördagen inträffade en jordbävning med magnituden 7,6 utanför den Filippinska ön Mindanao.

Erik Videgård hade strax innan befunnit sig i närheten, men hunnit lämna Filippinerna innan jordbävningen.

”Jordbävningen var inte långt ifrån där bilden är tagen. Har dock lämnat ön och är i Singapore på väg hem”, skriver han i ett inlägg på Instagram.

Jenny Alversjö, som så klart var väldigt orolig för sin vän, kommenterade lättnat med tre hjärtemojis.

Foto: TT/Instagram

Annons