Jenny Alversjös sorg efter hårda tittarkritiken: "Kan inte förstå"

11 jan, 2023, 18:00 
https://image.svenskdam.se/BylineIndra.jpg.jpg?imageId=8677472&x=0&y=10.576923076923&cropw=100&croph=67.307692307692&width=1318&height=1318
Indra Nordemar
Nyhetsmorgon är ett av landets populäraste program – men programledarna är inte alltid lika populära. Nu berättar Jenny Alversjö.
Annons
Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"
Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"

Jenny Alversjö började sitt vuxna liv på Handelshögskolan i Göteborg, men det föll henne inte riktigt i smaken. I stället styrde hon kosan mot Jönköping där journalistiken blev hennes stora passion. Och i dag är hon en av Sveriges främsta programledare.

Jenny är ju en av Nyhetsmorgon-profilerna som är älskade av många. Men med popularitet kommer också hat, vilket Jenny menar att både hon och kollegorna ofta får utstå.

– Jag kan inte förstå folks behov av att vara elaka eller hata och hota på det sättet, säger hon till Svensk Dam.

Hundratals dagliga meddelanden

Nyhetsmorgon ses varje dag av hundratusentals morgonpigga tittare som är djupt engagerade i både programmet och programledarna.

Recept.se Nyhetsbrev
Jenny Alversjö och kollegan Anders Pihlblad syns ofta ihop i Nyhetsmorgon.

Jenny får meddelanden på sociala medier av tittare dagligen. Så har det varit länge, men under pandemin blev det extra påtagligt då gänget i Nyhetsmorgon blev som ett sällskap för många då fysiska träffar inte var möjligt.

Annons

Jenny menar då att en relation byggdes upp som finns kvar än i dag.

– Den relationen är viktigt, och den värnar både jag och mina kollegor om. Man försöker svara på allt man kan, men det går ju inte. Vi försöker läsa allt i alla fall.

Kritiken mot Jenny Alversjö efter intervjuerna

Men allt är inte bara kärlek och lovord. Det ramlar också in en hel del kritik.

– Till exempel när jag gjorde partiledarintervjuerna den sista helgen före valet så hade jag Ulf Kristersson den ena dagen och Magdalena Andersson den andra dagen, och den ena dagen blev jag kallad vänsterytter och den andra högerrytter, berättar Jenny och fortsätter:

– När jag hade Ulf så var jag alldeles för vänster och dagen därpå var jag alldeles för mycket höger. Men då tar jag det som en komplimang för då har jag i alla falla lyckats försöka balansera upp intervjuerna.

Jenny och sambon Anders Bernunger.

"Hata och hota"

Sådan kritik kan hon ta, för som hon själv säger går det att vända till det positiva, men sedan finns det också de som tar ett steg för långt.

Annons

– Självklart är det jättetråkigt och obehagligt när folk går över gränsen, och det gör ju vissa människor hela tiden. Det får man lära sig att leva med, men det är svårt. Jag kan inte förstå folks behov av att vara elaka eller hata och hota på det sättet.

– Men jag försöker alltid håla huvudet högt och ryggen fri. Jag känner mig väldigt grundad i vem jag är.

Foto: TT, TV4

Annons