Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Jenny Strömstedt avslöjar TV4:s kritiserade koncept – inför kvällens partiledardebatt

05 jun, 2022, 10:00 
AvSimon Holm Stålhand

Många gillar det, lika många ogillar det...

Annons
5 saker du inte visste om Jenny Strömstedt!Brand logo
5 saker du inte visste om Jenny Strömstedt!

Det är snart dags för nytt val i Sverige och under söndagskvällen är det partiledardebatt på schemat.

Den populära profilen, Jenny Strömstedt kommer som vanligt att vara programledare, hon har lett debattprogrammet sedan 2006 och går nu in på sitt femte val.

Jenny Strömstedt
Jenny Strömstedt leder som vanligt partiledardebatten.

– Debatter kan tyckas vara de enklaste att leda men är i själva verket krångligast eftersom det aldrig går att förutse vad partiledarna kommer att ta upp. Det gäller att vara extremt väl påläst. Sedan blir det en bråkdel av vad vi förberett som hinner avhandlas, säger Jenny Strömstedt till Aftonbladet.

Ett nytt koncept infördes under den förra partiledardebatten, som tog plats i februari. Den debatten slutade i ”ett riktigt gatubråk”, enligt TV:s reporter, Jesper B. Nordström. Orsaken till det?

Annons

30-sekundersklockan.

Blir kvar – trots kritiken

Konceptet beskrivs som "speed-debating" och skapade en stor kontrovers. Men partiledarna uppskattade det och nu avslöjar Jenny Strömstedt att konceptet stannar kvar – trots kritik mot att det gick för snabbt.

Jenny Strömstedt
Det är dags igen!

– 30-sekundersklockan har både sina kritiker och fans. Vi behåller den även denna kväll eftersom vi fick positiv respons både från partiledare och framförallt från publiken som stannade kvar framför tv:n hela programmet. Det var också många unga som vanligtvis inte ser tv-debatter som uppskattade tempot och nerven, säger hon.

20.00 drar sändningen i gång på TV4 och Jenny Strömstedt berättar om de ämnen som står på agendan inför kvällens drabbning.

– Vi kommer att ta upp det aktuella politiska krisläget med misstroendeförklaringen mot Morgan Johansson. Det handlar om Natoansökan, skola, integration och migration, säger hon.

Annons