Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Jenny Strömstedt byter kanal – efter alla år i Nyhetsmorgon

09 feb, 2024, 08:00 
Jenny Strömstedt kommer medverka i ett program på en helt annan kanal, efter alla år på TV4.
Annons
Jenny Strömstedt om framtiden i Nyhetsmorgon: ”Får stå ut”Brand logo
Jenny Strömstedt om framtiden i Nyhetsmorgon: ”Får stå ut”

Jenny Strömstedt, 51, är en riktig veteran på TV4. Hon har jobbat på kanalen sedan hon gick i gymnasiet – dock i receptionen, och inte framför kameran.

Idag har hon gjort det mesta man kan göra på TV4. Kanske är det därför vi i vår kommer se henne på konkurrentkanalen Kanal 5...

Jenny Strömstedt på ny kanal – det ska hon göra

Ja, förutom att leda Nyhetsmorgon har Jenny Strömstedt synts i flera program på TV4, hållit i politikerutfrågningar, stora galor, valvakor – listan kan göras lång.

År 2021 gjorde hon också ett gästspel i TV4:s frågesportssatsning Big Bang, ihop med kollegan Steffo Törnquist. Annars är det allt som oftast Jenny som ställer frågorna, inte tvärtom.

Men nu blir det ändring på det! Jenny Strömstedt är nämligen en av deltagarna i Kanal 5-succén Alla mot alla, lett av Filip Hammar och Fredrik Wikingsson. Hon har varit med i programmet förut, och har då tävlat med maken Niklas Strömstedt. Men Jenny kommer givetvis fortfarande att synas i Nyhetsmorgon, detta är bara en bonus!

Annons

Denna gång har hon istället Henrik Johnsson vid sin sida, eftersom den nya säsongen innebar ett partnerbyte! Niklas är däremot inte med.

Jenny Strömstedt om sin medverkan i Let's Dance

Det är inte första gången som Jenny är med och tävlar i tv. 2015 var hon med i Let's Dance, och även om det inte gick hela vägen så lyckas hon lämna programmet med ett sprucket revben och en skadad axel. Till och med Jenny själv var chockad över att hon dansade quick step på bästa sändningstid:

– Det var helt vansinnigt. Om någon hade sagt till mig "i framtiden kommer du ta på dig en bikini och en korsett, krulla håret, sätta på dig en liten hatt och dansa för två miljoner tittar i TV4 precis efter Ingemar Stenmark", då hade jag skrattat så djupt och länge att det hade ekat till Kina, sa Jenny Strömstedt i Daniel Redgerts podcast "Tankar med...".

Jenny Strömstedt i Let's Dance
Jenny Strömstedt rockade loss!Karin Törnblom/TT

Foto: TTAnnons