Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Jenny Strömstedt i bråk om Sofia Wistams skandalprogram: "Obehagligt"

21 jun, 2022, 13:00 
AvElham Mohamed
Jenny Strömstedt och Sofia Wistams

Jenny Strömstedt lägger inte band på språket när hon uttrycker sina känslor om det kontroversiella dejtingprogrammet.

Annons
5 saker du inte visste om Jenny Strömstedt!Brand logo
5 saker du inte visste om Jenny Strömstedt!

Det är nog få som har missat det omtalade programmet Naked attraction som premierades i Sverige i sommar.

Dejtingprogrammet går ut på att deltagare står helt nakna i glasburar och bedöms av en ensam deltagare tills alla utom en valts bort. Sen är det dags för den ensamma deltagaren att, även denna, visa sig naken för det svenska folket. Ja, det är minst sagt ett lite okonventionellt sätt att dejta på.

Programledaren för programmet som går på Discovery plus är ingen mindre än Sofia Wistam. Hon har själv i flera forum också försvarat dejtingprogrammet. Bland annat i sin podcast Wahlgren & Wistam som hon delar med vännen Pernilla Wahlgren.

– Primärt är det ett underhållningsprogram, det ska inte lösa några världsproblem. Det är inte ett jättedjupt program utan det är ett kroppsbejakande, lite edgy program eftersom man visar saker som man kanske inte sett tidigare på tv, säger hon.

Annons

Jenny Strömstedt om programmet och bråket

Strömstedt är en av landets mest framstående tv-profiler. Och i sin egna podcast Röda vita rosen, som hon har tillsammans med författaren Victoria Skoglund, pratar vännerna om dejtingprogrammet.

Profilerna har båda sett programmet och Jenny tillägger att hon redan började kolla när den brittiska versionen började sändas.

När Strömstedt och tre vänner såg ett av avsnitten tillsammans var åsikterna, minst sagt, delade. Vännerna var inte alls överens om dejtingprogrammet.

– Så när vi tittade på det där i lördags då utbröt det ett riktigt obehagligt gräl. För de andra tre tyckte att de här var den värsta spekulativa skit de någonsin hade sett... och jag tyckte det var bra, sade hon.

Jenny är dock tydlig, och även frispråkig, när hon kommer in på hur programmet kan anses vara problematiskt.

– Problemet är ju inte bedömningen. Liksom uppskattning och förstärkning… att någon säger så här ”Ååååh vilka härliga pattar!”, det tror jag att vi alla behöver höra. Eller ”Den här pungen, den kan man hålla handen om”. Det kommer vi aldrig vilja vara utan. Problemet är ju om det bara finns en sorts bröst och en sorts snopp som är det rådande idealet, säger hon.

Foto: TT

Annons