Jenny Strömstedt i tårar i Nyhetsmorgon – efter sorgliga nyheten: ”Gråtit”

16 dec, 2022, 11:12 

Jenny Strömstedt hade svårt att hålla känslorna i styr när Furuviksparkens schimpanser kom på tal i Nyhetsmorgon.

Annons

Den fruktansvärda händelsen på Furuviksparken fortsätter att chocka Sverige. På onsdagen rymde tre schimpanser från hägnet och ut i parkområdet. I jakten på de förrymda schimpanserna lyckades ytterligare två ta sig ut.

8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Tre av dem som rymde sköts ihjäl och en fjärde skadesköts. Två dagar senare har djurparken fortfarande inte lyckats få kontroll på situationen och resten av schimpanserna härjar nu fritt i schimpanshuset.

– Vi kommer att ge dem värme med värmefläktar, vi kommer att ge dem mat och varma drycker. De tycker om varm choklad så det kommer de att få, säger informationschef Annika Troselius till TT.

Furuviksparken
På onsdagen rymde totalt fem schimpanser från sina hägn ut i Furuviksparken i Gävleområdet. Tre av dem sköts till döds i samband med rymningen, och ytterligare en skadesköts.

Kändisarna rasar efter händelsen

Just nu pågår en debatt huruvida det var rimligt att skjuta ihjäl schimpanserna, istället för att använda bedövningspilar, och flera kändisar har riktat hård kritik mot djurparken.

Annons

”Älskade djurvänner , vi delar detta tillsammans och vi finner inga ord för det som hänt chimpanserna. Och vår sorg går ut till dessa vackra, kärleksfulla och intelligenta djur. De har ej valt detta!!!”, skriver Johanna Lind Bagge på Instagram.

”Det är så fruktansvärt det som hänt. Chockerande på många vis. Schimpanserna rymde igår från Furuviksparken och blev sen skjutna. Tre döda och en skadeskjuten. Jag blir så otroligt ledsen”, skriver TV4-programledaren Linda Lindorff.

Även podd- och medieprofilen Calle Schulman riktar hård kritik mot Furuviksparken och tycker att djurparker borde förbjudas.

”Det ni har gjort och fortsätter göra varje dag är så otroligt förlegat och ondskefullt. Vi vill inte ha djurparker. Att ni dessutom med sån säkerhet väljer att avrätta oskyldiga djur som gör sin plikt genom att försöka rymma visar hur orimligt det är att ni existerar”.

Jenny Strömstedts tårar i Nyhetsmorgon

Under fredagsmorgonen lyftes även händelsen i Nyhetsmorgon. Programledaren Jenny Strömstedt var gäst i studion för att berätta om lördagens sändning och hade då svårt att hålla känslorna i styr när schimpanserna kom på tal.

Annons

– Jag har faktiskt gråtit, sa Jenny Strömstedt.

– Det är jättetragiskt, svarade programledaren Soraya Lavasani.

Jenny Strömstedt pratar om Furuviksparken i Nyhetsmorgon
Jenny Strömstedt säger att hon gråtit sedan nyheten om schimpanserna på Furuviksparken.

Foto: TT/Instagram

Annons