Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Jenny Strömstedt om tiden efter dödsfallet: "Kunde ingenting"

29 dec, 2022, 11:05 
Jenny Strömstedt

Den värsta sorgen hon känt, så beskriver Jenny Strömstedt känslan efter familjemedlemmens bortgång.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Jenny Strömstedts ärliga ord om barnen – berättar om sorgenBrand logo
Jenny Strömstedts ärliga ord om barnen – berättar om sorgen

Sorgen efter en kär pälsväns bortgång är svår att beskriva...

När Kerstin Strömstedt for iväg till katthimlen värkte det i hjärtat på många.

Kerstin har lyckats bli något av en influencer efter att husse Niklas startat kattens alldeles egna instagramkonto. Kontot har drygt 100 000 följare och följarna är mycket engagerade.

Kerstin förmedlade livsbudskap, reflektioner om allmäna ting och sjöng. Innan hennes liv tog slut blev hon också huvudkaraktär i en bok.

Lars Lerin och Niklas Strömstedt gick ihop för att skapa boken "Vid regnbågens slut finns en katt", en bok om kattens livssyn.

“Det händer något speciellt när man betraktar människan och världen genom en katts ögon. Plötsligt framstår vi som ganska underliga varelser, som använder konstiga ord och bryr oss om udda saker. Med lite humor och självdistans blir även de stora frågorna i livet greppbara. Det har vi velat förmedla i Kerstins bok”, berättar Niklas Strömstedt för Mondial vid boksläpp.

Annons

Jenny Strömstedt om tiden efter Kerstins död: Tog slut helt

Jenny Strömstedt och Niklas Strömstedts innerliga sorg när de ger beskedet om katten Kerstins tradgiska bortgång går inte förbi många.

Nyhetsmedier rapporterar om den kända kattens död och paret får massor av reaktioner och kondoleanser till sina egna sociala medier.

Man sörjer kändiskatten samtidigt som det påminner om ens egna sorg. Det är många som berättar om en fyrbent vän som fattas dem.

Kerstin Strömstedt
Kerstin Strömstedt var en av Sveriges största kattinfluencer

"Det var katten Kerstins död som fick mig för första gången att känna sorgen som andra berättat om den. Det är inget att tala högt om", säger Jenny i sitt "Vinter i P1".

Hon fortsätter:

"När Kerstin dog hulkade jag som om gråten kunde fylla det fysiska tomrummet som den lilla tjocka spolformade kroppen och den rynkiga flinten. När vi sen åkte hem med en tom bur från vetrinären kunde jag ingenting. Vi kunde ingenting utan satt utmattade bredvid varandra och stirrade i luften."

Foto: TT

Annons