Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Jenny Strömstedt träder fram med problemet – efter omtalade kärleksuppbrottet

16 jun, 2024, 06:00 
Jenny Strömstedt
Skilsmässan kom plötsligt för omvärlden men Jenny Strömstedt kände att det inte gick längre. Här är hennes egna ord om separationen.
Annons
Jenny Strömstedts ärliga ord om barnen – berättar om sorgenBrand logo
Jenny Strömstedts ärliga ord om barnen – berättar om sorgen

Jenny Strömstedt, 51, har varit i rampljuset i 19 år vilket också innebär att vi fått följa henne genom olika skeenden i livet.

Inte minst när det kommer till kärlekslivet, där Jenny gått från gift till skild, och sedan gift igen – den senaste gången med Niklas Strömstedt, 65.

I dag har paret varit man och hustru i 13 år och känns som gjorda för varandra. Men Jenny har som sagt ett förflutet med en skilsmässa i bagaget, som hon vid välvalda tillfällen uttalat sig om.

Jenny om problemet i äktenskapet

När Jenny var 23 gifte hon sig med Frederik Östergren, ett äktenskap som gav dem tre barn och höll i 13 år.

Men 2008 var kärlekssagan plötsligt över. Jenny gick in i en ny tillvaro som singel, och nästa kärlek - Niklas - väntade bara runt hörnet.

Annons

Samma år blev programledaren och artisten tillsammans och resten är, som man säger, historia. Och Jenny har varit rätt fåordig kring sin tidigare skilsmässa, men ibland har hon tagit ton.

I dessa sammanhang har hon beskrivit hur tillvaron med tre små barn, varav ett tvillingpar, tärde på relationen.

– Det var ju tufft, vi hade jättemånga barn, det var en stor omställning för alla inblandade. Jag tycker vi ändå gjorde det rätt bra, har hon tidigare sagt i Framgångspodden.

I samma podcast sa Jenny att man "växer ifrån varandra" och att hon upptäckte "att det som gjorde att man blev kär inte räckte till att leva ett helt liv tillsammans".

Så lever Jennys ex-make i dag

Så Jenny och Frederik gick skilda vägar. Efter skilsmässan har programledaren tänkt en hel del på hur man bäst bemöter sitt ex för barnens skull.

Annons

Som hon sa angåendet ämnet i Bathina – en podcast:

– Det enklaste för barn är ju så klart att ha sin mamma och pappa i samma familj, men det förutsätter ju att det fungerar och gör det inte det så är det ju inte bra för någon. Men däremot får man ju skärpa sig som vuxen för att få det att funka och inte snacka skit om den andra, och där får man ju bita sig i tungan ibland när man blir arg och gamla relationer spelar in och hur man hade det och sådär.

I dag är Jennys ex-man Frederik CEO, grundare och designer på Brutwork AB, enligt plattformen Linkedin. Och Jenny, hon är som bekant en framgångsrik programledare och verkar nästan fortfarande nykär i sin make Niklas som hon tar varje chans till att hylla.

En av många kärlekshyllningar från Jenny til Niklas:

Tänk så bra livet kan bli!

Foto: TT

Annons