Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Jenny Strömstedts bild från barndomen väcker starka känslor – alla säger samma sak: "Oj..."

21 aug, 2023, 05:00 

Jenny Strömstedts nya bild på Instagram har väckt reaktioner bland följarna.

Annons
5 saker du inte visste om Jenny Strömstedt!Brand logo
5 saker du inte visste om Jenny Strömstedt!

Jenny Strömstedt, 50, är en av våra mest folkkära och erfarna journalister. Hon har jobbat på TV4 i 30 år och vi är mest vana vid att se henne i tittarfavoriten Nyhetsmorgon.

Precis som många andra kända profiler har hon ett stort Instagramkonto –med över 314 tusen följare. På Instagram delar Jenny med sig av bilder, filmer och tankar om livet.

Under söndagen delade programledaren med sig av en bild på sig själv som barn – tillsammans med hennes mamma och morfar. Bilden har väckt starka känslor bland följarna.

Jenny Strömstedt. Vimmel vid premiärfirandet för Micael Bindefelds bok "Mannen Myten Minglet" vid Nedre Manilla i Stockholm 2023
Jenny Strömstedt är en av våra mest folkkära programledare!

Jenny Strömstedts bild från barndomen väcker starka känslor – alla säger samma sak

I Instagraminlägget hyllar Jenny sin morfar, som gick bort när hon var liten.

Annons

"Hittade en av få bilder av min morfar Nisse och mig hemma hos mamma (den äldre ärtan på bild). Ja, han hette samma som pappa. Morfar var klok och hade humor sägs det, och smak för livets god", skriver hon och fortsätter:

"Ibland tänker jag att vi är alldeles för fixerade vid vårt genetiska arv givet att det inte går att förändra, att livet måste levas oavsett vem vi fått näsan av, vikarna i hårfästet, den hopplösa otåligheten, förmågan att vissla eller vad det nu kan vara. Det finns så många andra sätt att skapa historia och sammanhang.Samtidigt är det så märkligt fascinerande - arvet. Hur generationerna knyter varandra till sig i en evighetslång länk."

I kommentarsfältet under den fina bilden och texten har flera följare lagt märke till hur lik Jenny är både sin mamma och morfar.

"oj vad du är lik din mamma❤️", skriver en person.

"Så lika ni är alla 3 💟", skriver en annan.

"Vacker mamma, du är lik henne💕", skriver en tredje.

Så fint!

Annons