Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Jenny Strömstedts dundertabbe i Nyhetsmorgon sprids över hela världen – klippet hon inte vill se

02 jun, 2022, 06:30 

Det hade man nog helst glömt...

Annons
5 saker du inte visste om Jenny Strömstedt!Brand logo
5 saker du inte visste om Jenny Strömstedt!

För många är Nyhetsmorgon ett självklart val på morgonkvisten. Den härliga mixen av humor, allvar och spännande intervjuer lyckas fånga hundratusentals tittare varje morgon.

Programmet sänds varje dag – direkt. Man kan därför tänka sig att det finns gott om utrymme för snedsteg, som dessutom dokumenteras och finns kvar länge... Extra påtagligt blev det här för Jenny Strömstedt, vars tabbe nu också sprids internationellt.

Börjar brinna i studion

Vissa Nyhetsmorgon-stunder lever kvar längre än andra, och detta är ett praktexempel på det. Det är nog inte många som glömt händelsen i fråga, och vi spolar tillbaka tiden.

Det var när Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist programledde som allting plötsligt gick riktigt fel. Jenny skulle tillaga ostbågar i en stekpanna, för att de skulle bli sega, som när de legat framme en längre tid.

Men det skulle hon få ångra – när Steffo vill att hon ska testa att vända bågarna i luften går allt fel. Plötsligt trillar en ostbåge ut ur pannan, ner på spishällen, och det börjar brinna i studion. Jenny Strömstedt är ju som bekant ett riktigt proffs i rutan, och lyckas någorlunda behålla lugnet, även om hon är märkbart stressad av situationen.

– Jag är fortfarande i chock. Jag blev fan skakig, säger Jenny efter händelsen.

Sprids internationellt

Och trots att detta var ett par år sedan, 2015, och vi hemma i Sverige (nästan) har skrattat klart åt den dråpliga händelsen har den fått nytt liv. Nu sprids klippet på det internationella webbforumet Reddit, som en löpeld, uppmärksammade Nyhetsmorgon själva.

Annons

Man kan lugnt säga att folk roas av klippet långt utanför Sveriges gränser.

"Det är så illa att jag undrar om det är fejk" Skriver en användare.

"Det enda jag visste om det svenska köket var surströmming, och nu inser jag att det kanske är bäst om de håller sig borta från eld." Skojar en annan.

Jenny Strömstedt själv, verkar ta beskedet om att hon håller på att bli världskändis med lättja, eller kanske uppgivenhet...

– Jag har insett nu när det här klippet har blivit viralt igen, att det är det som kommer stå på min gravsten: Det var hon som stekte ostbågar och det inte gick så bra, säger hon i ett klipp från Nyhetsmorgon.

Foto: TV4

Annons