Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Jenny Strömstedts impopulära åsikt – oväntade erkännandet om programmet

18 jun, 2022, 18:00 
AvIndra Nordemar

Jenny Strömstedts åsikt om det kontroversiella programmet går inte hem hos vännerna.

Annons
5 saker du inte visste om Jenny Strömstedt!Brand logo
5 saker du inte visste om Jenny Strömstedt!

Jenny Strömstedt är en av landets mest framstående tv-profiler. Hon är en av Nyhetsmorgon-veteranerna och har genom åren framför allt synts vid parhästen Steffo Törnquist sida.

Men på senare dar har hon haft fullt upp och därför hoppat över till att leda programmet på egen hand på lördagsmorgnarna. Bland annat arbetar hon med valåret i TV4 som kräver en hel del förberedelser och tid, och på fritiden driver hon podcasten Röda vita rosen med vännen tillika författaren Victoria Skoglund.

I ett nytt avsnitt av podcasten har Jenny en bekännelse – rörande det skandalomsusade programmet Naked Attraction.

Jenny Strömstedts erkännande

Det är Discovery plus som har tagit det kontroversiella programmet till Sverige. Det kommer ursprungligen från Storbritannien där det blivit en storsuccé.

Annons

Naked Attraction går ut på att finna kärleken. Singlar ska utifrån fem deltagares nakna kroppar välja en av dem att gå på en dejt på. Och ja, de visas alltså spritt språngande nakna i rutan.

Sofia Wistam är programledare för omstridda Naked Attraction. Foto: Discovery plus

Den svenska versionen har blivit omstridd då det inte har gått hem hos alla. Men Jenny är positiv till konceptet – ja, delvis i alla fall. Men hennes vänner verkar inte dela hennes åsikter.

– Jag glodde på den brittiska varianten och blev väldigt förtjust. Så när vi tittade på det där i lördags då utbröt det ett riktigt obehagligt gräl. För de andra tre tyckte att de här var den värsta spekulativa skit de någonsin hade sett.

– Och jag tyckte att det var bra, erkänner hon blygsamt i podden.

Jennys känga till programmet

Däremot menar Jenny att hon ser problematiken i programmet och att kritiken inte är helt obefogad.

Annons

– Problemet är ju inte bedömningen. Liksom uppskattning och förstärkning… att någon säger så här ”Ååååh vilka härliga pattar!”, det tror jag att vi alla behöver höra. Eller ”Den här pungen, den kan man hålla handen om”. Det kommer vi aldrig vilja vara utan. Problemet är ju om det bara finns en sorts bröst och en sorts snopp som är det rådande idealet.

Det finns ett segment i Naked Attraction som även Jenny ställer sig kritisk mot då hon menar att det är nedvärderande.

– Det som jag inte tycker om är ju de här konstiga små undervisande filmerna. Dem däremot värderar! ”Man känner mycket mer om man har långa inre blygdläppar”, ja men om man nu inte hade det, hur känns det då att höra den här filmen? Dem tycker jag att de kan spola!

Foto: TV4

Annons