Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Jenny Strömstedts första ord om krisen på TV4: ”Planen är att...”

23 aug, 2023, 08:28 

Jenny Strömstedt väljer nu att kommentera förändringen på TV4.

Annons

Enligt Dagens Media kommer TV4 genomföra ett större sparpaket. Livedesken kommer att läggas ned, vilket innebär färre liveinslag i både Nyhetsmorgon och Efter Fem.

Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmenBrand logo
Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmen

Enligt Dagens Medias uppgifter innebar sparpaketet även att TV4:s Marcus Oscarsson kommer att lämna sin mångårige roll som inrikespolitisk kommentator i kanalen.

Dessa uppgifter har nu dementerats av TV4:s kommunikationschef Charlie Forsberg. I en kommentar till TT skriver han att Marcus Oscarsson kommer att fortsätta synas i tv-rutan.

Annons

”Marcus är och fortsätter precis som de senaste tolv åren vara politisk kommentator och kommentera all politik. Han kommer synas lika mycket i TV4 som tidigare, inte minst nu i samband med att det blir fokus på det amerikanska valet i både ‘Efter fem’ och ‘Nyhetsmorgon’“.

Marcus Oscarsson
Marcus Oscarsson lämnar rollen som inrikespolitisk kommentator, enligt Dagens Media.

TV4 bantar flera tjänster

Däremot kommer sparpaketet ledde till stora förändringar på TV4. Enligt uppgifter till Aftonbladet kommer 40 tjänster att bantas bort, varav flera av dessa drabbar anställda på Nyheterna.

Annons

Dagens Media rapporterar att programledare, arbetsledare, grafiker och specialreportrar berörs av förändringarna, men exakt vad det innebär har ännu inte kommunicerats ut.

Jenny Strömstedts första ord

TV4:s erfarna och populära programledare Jenny Strömstedt, främst känd från Nyhetsmorgon, skriver i ett SMS till Svensk Damtidning att hon ännu inte tagit del av det omfattande sparpaketet.

Trots de deppiga nyheterna ser hon ljust på framtiden och även om hon inte vill kommentera sparpaketet ännu, så tror hon att Nyhetsmorgon kommer fortsätta att stå starkt.

”Det enda jag kan säga är att Nyhetsmorgon går som tåget och att planen är att fortsätta leverera i rutan varje morgon och fortsätta vara Nordens största digitala program”, skriver Jenny Strömstedt.

Jenny Strömstedt.

Foto: TT

Annons