Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Jenny Strömstedt avslöjar den okända konflikten med Malou von Sivers – skedde bakom kulisserna

11 maj, 2022, 10:30 
Malou von Sivers och Jenny Strömstedt

TV4-profilen avslöjar dramat bakom kulisserna – med en annan omtyckt programledare...

Annons
Här är Malou von Sivers TV4-karriärBrand logo
Här är Malou von Sivers TV4-karriär

Det var ett känslofyllt avsked i TV4 igår, tisdag. Det var nämligen dags att säga adjö till en av kanalens riktiga långkörare, Malou efter tio. I sexton år och 32 säsonger har Malou von Sivers dykt upp i rutan efter klockan 10, och programmet har blivit ett självklart inslag i mångas vardag.

Men nu var det alltså dags att tacka för sig, och i ett hyllningsinlägg till kollegan avslöjade Jenny Strömstedt att kanal-kollegornas relation inte bara varit en dans på rosor...

"Sover dåligt"

Att programmet ska slutas sändas har gett upphov till många ledsna och besvikna tittare. Inte minst Malou själv har haft jobbiga känslor inför avskedet.

– Nu sover jag dåligt och tänker mycket på den här skilsmässan. Jag är ju skilsmässobarn så jag har ju liksom det där väldigt nära mitt hjärta, sa hon om beslutet till Jenny Alversjö i Nyhetsmorgon.

– Men jag försöker påminna mig om att jag faktiskt har beslutat det här själv och att det är just därför att det är en ny dörr som har öppnats och jag ska göra något annat sen efter Malou efter tio.

Annons

Och precis som Malou säger, är avslutet början på ett nytt kapitel. Hon kommer nämligen dyka upp i rutan igen, men i ett annat format! Det är intervjuprogrammet Malou möter som gör revansch, och först ut att gästa är partiledarna.

Okända relationen – rök ihop bakom kulisserna

Jenny Strömstedt var alltså en av många som passade på att hylla Malou för hennes enastående insatser i tv-rutan. Och faktum är att TV4-kollegorna haft en relation som många inte vet om, och som dessutom inte var helt friktionsfri...

I inlägget skriver hon att hon jobbat med Malou i Gomorron, då som hennes redaktör och researcher. Samarbetet ska inte ha skett utan trubbel, Jenny Strömstedt berättar nämligen att de rök ihop under arbetsgången!

"Obegripligt för att tiden har gått och det var så länge sen jag först var din researcher på Gomorron och sen redaktör en period och du lärde mig så mycket, även om vi rykte ihop ibland. Men det var också en lärdom, att det är ok att ryka ihop om det grundar sig i engagemang och vilja till mer och bättre (och om garvet och självinsikten ligger lika nära)." Skriver hon bland annat i inlägget.

Det verkar dock inte ha satt spår i TV4-profilernas fortsatta relation, och Jenny lyfter Malou till skyarna rejält i sitt inlägg, och det välförtjänt! Malou har minst sagt stått för många minnesvärda stunder i rutan.

Foto: TT

Annons