Jesper Rönndahl om splittringen – och prövningen för familjen: "Dåligt samvete hela tiden"

05 mar, 2023, 14:30 

Nu berättar Jesper Rönndahl om baksidorna med att leda Melodifestivalen.

Annons
Sprickan mellan Farah och Jesper – SVT tvingades ändra
Sprickan mellan Farah och Jesper – SVT tvingades ändra

Årets Melloturné börjar sakta men säkert lida mot sitt slut.

På lördag är det dags för den storslagna finalen i Avicii Arena i Stockholm, där tolv bidrag tävlar om vem som ska få representera Sverige i Eurovision Song Contest i Liverpool i Storbritannien i maj.

Programledarna Jesper Rönndahl, 43, och Farah Abadi, 35, har gjort ett helt fantastiskt jobb och varje vecka bjudit på en magisk show.

Programledarna Farah Abadis och Jesper Rönndahl och under fredagens repetitioner inför Melodifestivalens semifinal i Örnsköldsvik.
Farah och Jesper är verkligen en fantastisk duo!

Jesper Rönndahl om splittringen – och prövningen för familjen

Det är givetvis väldigt tråkigt att Melloresan tar slut nästa vecka, men samtidigt även skönt för alla involverade som kommer kunna pusta ut efter månader av planering och hårt arbete.

Annons

I en ny intervju med Expressen berättar Jesper om att det känts tufft att vara borta från hustrun Marie Agerhäll, 40, och barnen under långa perioder.

– Under tiden jag jobbar med det här är det Marie som får ta markservicen. I alla fall torsdag till söndag, och så försöker jag kompensera så gott det går måndag, tisdag och onsdag, säger programledaren till tidningen.

Jesper Rönndahl, Marie Agerhäll Kristallengalan 2021 på Cirkus i Stocholm 2021
Jesper och Marie har varit ett par sedan 2012.

"Dåligt samvete hela tiden"

Jesper berättar att Marie har varit enormt stöttande under hela Melloresan och att han kommer kompensera henne när inspelningarna är slut – genom att "ta" alla vabb, alla nätter, allting".

Trots att både Marie och Jesper är vana vid att ha lite annorlunda arbetstider så har det varit lite tufft för Jesper under Mello, just för att han behövt vara borta från sin familj.

Annons

– Det är den tråkiga biten, både för att man saknar dem men också för att jag har dåligt samvete hela tiden gentemot Marie, som också har saker att göra, säger han till Expressen.

Annons