Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Jessica Almenäs akut till sjukhus – berättar om händelsen

21 jun, 2024, 12:00 
Albin Bramstedt
Jessica Almenäs.
Jessica Almenäs är känd som programledare.PALMQVIST MICKAN/Aftonbladet, Patrik C Österberg/TT
Kändisen var med om en obehaglig olyckshändelse – som fick henne att hamna på sjukhus.
Annons
Agneta Sjödins ärliga ord om relationen till Tilde de Paula EbyBrand logo
Agneta Sjödins ärliga ord om relationen till Tilde de Paula Eby

Jessica Almenäs är en omåttligt populär programledare. Under åren har hon gjort sig känd som värd för bland annat Let's Dance, Biggest Loser och diverse galor.

Framför allt på kanalen TV4.

Men faktum är att hon gjorde sig känd för det svenska folket som 23-åring när hon 1998 kom tvåa i tävlingen Fröken Sverige.

Hon slog igenom redan 1998 när hon tävlade i Fröken Sverige.Karin Törnblom/TT

Dessutom gjorde hon sin tv-debut 2002 i olika travsändningar – där hon snabbt blev en favorit bland tittarna.

Men det har inte alltid varit guld och gröna skogar framför kameran.

Programledaren, som är uppvuxen i Jokkmokk, berättar nu om en hemsk händelse under sin tv-karriär. Något inte många vet om.

Annons

Stod framför filterlös kamera

Jessica gästade nyligen P3 på Sveriges radio och pratade bland annat om live-tv och kärleksrelationer. Hon skulle också berätta om en läskig händelse.

Men det är tydligt att hon inte är den första som viker sig i tuffa situationer.

– Let’s Dance har jag gjort med influensa, 40-gradig feber och magsjuka. Jag hade halsfluss när jag gjorde fotbolls-VM en gång. En annan gång tappade jag rösten under en travsändning och fick gå till veterinären för att få en kortisonspruta i rumpan, säger Jessica.

Jessica Almenäs.
Jessica Almenäs är van att programleda sportsändningar.Karin Törnblom/TT

48-åringen berättar i radioprogrammet om skräckhistorian som utspelade sig för några år sedan.

– När jag gjorde Olympiatravet, det här var 2009 i Göteborg, står jag i studion och tänker ”Gud, det är så varmt”. Men det här var i april, så jävla varmt är det inte. Jag kommer hem, till Norge då, och känner att det svider överallt.

Annons

– Det svider i mina ögon. Jag bara brann upp, det var något fel. Jag tänkte är det sminket? Vad händer liksom? Fick åka rätt in till akuten, och då har jag fått en brännskada som inte är av det lilla slaget, berättar Jessica.

"Stått i ett solarium..."

Det skulle senare visa sig att fotograferna hade glömt att sätta på ett filter på en av deras nya kameror. Tyvärr hade det varit den kamera som Jessica stått framför under hela arbetsdagen.

– Så den har stått och bränt mig som att jag stått i ett solarium hela dagen! Allt mitt skinn, som syntes, var sönderbränt och trillade av.

Jessica berättar också i programmet att hon inte bara oroade sig för sin egen hälsa, utan även framtiden för en annan persons liv.

– Jag brände sönder hornhinnorna i båda ögonen, det var som att någon hade hällt små glasbitar i ögonen. Så jag låg i ett rum och var blind i en vecka. Jag tålde inte ljus och kunde inte öppna ögonen och var tvungen att ha något för ögonen. Solglasögon i ett halvår.

Hon fortsätter:

– Jag var dessutom gravid. Tänk att jag ligger där gravid och tror att jag kanske blir blind. Jag kanske aldrig får se min bebis, säger Jessica.

Foto: Karin Törnblom/TT, PALMQVIST MICKAN/Aftonbladet, Patrik C Österberg

Annons