Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Jessica Almenäs avslöjar Gunde Svans beteende under tv-inspelningen: "Lite läskigt"

05 feb, 2024, 19:30 
Pernilla Albinsson
Gunde Svan och Jessica Almenäs
I den åttonde säsongen av Superstars lovar programledaren tuffare utmaningar och mer underhållning än tidigare.
Annons

På måndagskvällen drar den åttonde säsongen av programmet Superstars igång på kanal 5. I den nya säsongen deltar idrottare som fotbollsspelaren Marcus Allbäck, längdskidåkaren Johanna Ojala och handbollsspelaren Linnea Claeson.

Agneta Sjödins ärliga ord om relationen till Tilde de Paula EbyBrand logo
Agneta Sjödins ärliga ord om relationen till Tilde de Paula Eby

Programledare är återigen Jessica Almenäs. Hon berättar att årets säsong har fler tävlingar och kommer vara tuffare än någonsin. Dessutom kan tittarna vänta sig en mycket underhållande säsong.

– Jag har sett de första programmen och skrattade jättemycket. Det är ganska mycket humor, det känns som det är mer underhållning än tidigare, säger Jessica till Svensk Dam.

Detaljen som skrämmer programledaren

I programmet dyker det upp så kallade "gladiatorer". Det är några av Sveriges största idrottsmän och kvinnor som kommer in med jämna mellanrum för att utmana deltagarna.

I årets säsong kommer gladiatorerna bland annat bestå av hästhopparen Malin Baryard-Johnsson, längdskidåkaren Gunde Svan och hans son Ferry Svan som tävlar i timbersport.

Annons

Det var just när Gunde Svahn och hans son Ferrys var med som Jessica Almenäs kommer ihåg som särskilt utmärkande.

– Då pratar vi liksom vassa yxor och grejer. Det var faktiskt nästan lite läskigt, då var jag livrädd, säger programledaren.

Gunde Svan och Ferry Svan på röda mattan.
Gunde Svan och sonen Ferry Svan är gladiatorer i årets säsong av Superstars.Karin Törnblom/TT

Vet vilka knappar man ska trycka på

Jessica Almenäs tror att tittarna kommer vara nöjda med årets säsong, och bli särskilt förvånade över hur bra deltagarna presterar. Hon hoppas även att dynamiken mellan deltagarna och hon själv kommer att synas genom rutan.

Produktionen fick nämligen den här gången bo nära deltagarnas hus, vilket bidrog till att de kunde umgås mer än tidigare.

– Det var roligt för då blir det också bättre i rutan när man kan skoja lite mer internt. Då vet man vilka knappar man ska trycka på. Det var nog en extra rolig säsong, säger Jessica Almenäs, och forsätter:

– Vi hade perfekt väder, allting rullade på. Det var långa dagar och jättemycket jobb, men det har nog aldrig gått så bra som nu. Ja, det var jättebra faktiskt.

Foto: TT.

Annons