Jessica Almenäs i tårar – efter beskedet till David Hellenius

Jessica Almenäs i tårar – efter beskedet till David Hellenius

Alla skilsmässor är tuffa, men när Jessica Almenäs lämnade TV4 och Let's Dance orsakade det alldeles särskilda känslor.

Så långa och korta är svenska kändisarna!
Slå på ljud

David Hellenius är en av Sveriges mest rutinerade och uppskattade programledare, som vi är vana att se bland annat i Let’s Dance tillsammans med Tilde de Paula Eby. Men den här säsongen blev den sista för de båda två i duon som skapades inför den tolfte säsongen, när den tidigare parhästen Jessica Almenäs hoppade av.

För även om det inte går att slå Davids 15 år som programledare för samtliga säsonger av programmet har Jessica Almenäs dragit en stor del av lasset. Hon kom in i säsong två och stannade i hela åtta års tid, så det är förståeligt att avskedet blev tungt.

– Ja, jag har pratat med David. Det var sorgligt och tårar i ögonen. Vi har blivit goda vänner under de här åren och vi jobbar väldigt bra ihop. Så det var trist, men han har förståelse för mig att jag vill testa något nytt, sa Jessica till Aftonbladet efter att hon meddelat sitt avhopp från TV4 för att gå till Kanal 5 istället.

Häromdagen firade TV4 30 år och Jessica Almenäs passade på att hylla alla sina gamla kollegor hon jobbat med under sina 15 år på kanalen, inklusive David, på Instagram.

”Grattis på 30-årsdagen TV4! Jag var med på 15 av de åren, många, många sändningstimmar har det blivit”

Jessica Almenäs lämnade TV4 för att bli en del av Kanal 5:s sportsatsning.

David Helenius: ”Det var hennes dröm”

Även David tog avhoppet hårt, vilket han berättat om i TV4:s Nyhetsmorgon.

– Hon bara drog, så gör man inte. Jag vet inte vad som hände, det var som en skilsmässa, säger David Hellenius lite med glimten i ögat i Nyhetsmorgon.

Men han hade även förståelse för hennes val att lämna. Det stundade nämligen ett OS som Kanal 5 precis hade vunnit rättigheterna till.

– Jag vet att hon har varit sugen på OS väldigt länge och sen när hon fick chansen, jag förstår henne absolut, det var hennes dröm, men nu måste vi hitta en ersättare, sa David Hellenius i Nyhetsmorgon.