Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Jessica Almenäs lämnar – avslöjar drastiska familjebeslutet

28 jan, 2022, 15:00 

Inga metoder är för extrema när det kommer till att säkerställa hälsan.

Annons
3 kungliga snackisar vecka 4!Brand logo
3 kungliga snackisar vecka 4!

Snart är det dags för ännu ett olympiskt spel och det handlar om vinter-OS 2022 i Peking. Parallellt med alla idrottsutövare förbereder sig även alla mediehus på att skicka sina reportrar och tv-team till platsen men covid-19 har ställt till det.

Flera svenska tidningar och tv-kanaler har beslutat sig för att skicka en mindre styrka än planerat på grund av de hårda covid-reglerna som kommer gälla på plats.

Jessica Almenäs ska leda ett eget OS-magasin för Discovery under tävlingarnas gång och är orolig för viruset.

– Jag är väldigt orolig över att bli sjuk innan OS. Min sambo hade corona innan jul, och jag var sjuk på samma sätt men testades negativ på snabbtest. Så jag tror kanske att jag har haft det men nu läste jag om någon ny omikronvariant, så jag känner mig inte trygg, säger Almenäs till Expressen.

Jessica Almenäs Idrottsgalan 2020, Globen, Stockholm, 2020-01-27 (c) Patrik Österberg / TT Kod 2857

För att skydda sig har hon tagit en drastisk åtgärd, mot sin sambos vilja. Hon kommer isolera sig helt från sin egen familj veckan innan OS.

Annons

– Min plan är att bo på hotell, min sambo är inte speciellt förtjust i den idén och att han ska lösa allt med förskola, aktiviteter och så vidare för barnen. Men man blir helt supernojig inför det här och att hålla sig frisk, säger hon till Expressen.

Kungafamiljen i samtal om OS

Även kungafamiljen kommer vara med på ett hörn när det är dags för de olympiska spelen.

För bara någon vecka sedan var de samlade i stor trupp – framför skärmarna. Kungen och drottning Silvia kopplade upp sig tillsammans med kronprinsessan Victoria, prins Daniel och prins Carl Philip för ett med Sveriges olympiska kommitté och Sveriges Paralympiska Kommitté.

Som vanligt arrangeras paralympics strax efter de ordinarie spelen, även de i Peking.

"De båda spelen arrangeras i Peking och under mötet fick Kungafamiljen bland annat information om de svenska truppernas förberedelser och förväntningar samt om de pandemianpassade restriktioner som följer med årets tävlingar", kunde man läsa i bildtexten på fotot som kungahuset lagt upp på sitt officiella Instagram-konto.

Annons