Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Jessica Almenäs och Malin Berghagen i bråk: "Blocka direkt"

07 jan, 2024, 11:00 
Vendela Lönnqvist
Helt rätt sagt!
Helt rätt sagt!

Det var taggarna utåt i kommentarsfältet...

Annons

Jessica Almenäs är en av Sveriges främsta programledare.

Lasse Berghagens känslosamma uppträdande – tokhyllas i TV4Brand logo
Lasse Berghagens känslosamma uppträdande – tokhyllas i TV4

Leder efterlängtat program

Med sin omtyckta, varma och härliga personlighet landade hon rollen som programledare det mycket efterlängtade "Love is blind Sverige" som snart når Netflix-rutan.

"Äntligen kan jag berätta att jag fått den stora äran att programleda detta kärleksexperiment. Det har varit en spännande resa där jag mött många modiga deltagare och jag är så taggad på att ni ska få se resultatet!", skrev Jessica på sin Instagram under trailern till programmet.

Säger ifrån på skarpen

Och det var god ton i kommentarsfältet under videon – där många uttryckte sin längtan efter programmets start den 12 januari.

Men mindre härlig energi har det varit riktat mot Jessicas utseende den senaste tiden.

Det gjorde att hon kände sig tvungen att säga ifrån – på skarpen.

"Okej, nu kommer jag att adressera det här ämnet EN gång och sen får det vara bra. Har på sistone fått en hel del kommentarer här om att jag har gått ner i vikt. Tex 'nu är du för smal', 'börja ät!' 'Har ingen sagt till dig att du har anorexia? Sök hjälp' 'anorexia' osv", inleder hon inlägget.

Annons

"Jag HÄPNAR över hur ouppfostrade människor är"

Jessica berättar sedan vidare att droppen kom när hon en dag fick ett mail från en okänd kvinna som tog sig rätten att ifrågasätta huruvida programledaren gått ner i vikt, att det inte ser bra ut och frågar Jessica vad hon kan göra för att "gå upp i vikt och se hälsosammare ut".

"Alltså jag HÄPNAR över hur ouppfostrade människor är? Vad får er att tro att man kan skriva sånt till en människa man inte känner? Och vad får er att tro att jag bryr mig om vad ni tycker om min kropp?", fortsätter Jessica och poängterar att hon inte lider av en ätstörning.

Programledaren avslutar inlägget med att försäkra samtliga följare att hon mår bra, och ber alla att släppa fixeringen vid hennes kropp.

Annons

"Så: släpp det och sluta komma med den typen av kommentarer för nu är jag less och kommer blocka direkt."

Stöttas av Malin Berghagen

Ett känt ansikte som kommer till undsättning i kommentarsfältet, som kryllar av både stöttande och mer osmakliga kommentarer, är Malin Berghagen.

"Du strålar! Bry dig inte om de där få som vill förminska. Då får dom det dom mest av allt önskar. DIN TID. Blockera, radera och gå vidare", skriver Malin och fortsätter:

"Hela det här inlägget är precis vad dom ville ha. Dig arg, dina följare arga och kanske en löpsedel också 'Ilskan över Almenäs viktnedgång'. Hurra! Skriker dom bakom sina skärmar. Bättre att helt skita i dom. Jag brukar säga till mina följare att tystnad är det bästa (värsta) man kan ge någon som vill ha din uppmärksamhet. Lev, var lycklig och skit i dag solstråle!! Kärlek!"

Vi kunde inte sagt det bättre själva!

Annons