Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Jessica Almenäs stenhårda krav på kanalen för att fortsätta: "Betala det jag är van vid"

22 feb, 2024, 19:00 
Jessica Almenäs
Jessica Almenäs har tuffa krav för att fortsätta jobba med OS-sändningarna.
Annons

Jessica Almenäs har en meritlista att vara stolt över. Hennes genombrott i rutan kom i TV4:s travsändningar, innan hon klev över till Kanal 5 och Discovery. Nu senast såg vi henne leda Netflixs monstersuccé Love is blind.

Men Jessica själv har alltid varit öppen med att hon har ett drömuppdrag: OS. Den drömmen gick också i upplevelse när Discovery köpte rättigheterna till de legendariska spelen.

"Nyhetsmorgon" - profilerna som försvann - så lever de idagBrand logo
"Nyhetsmorgon" - profilerna som försvann - så lever de idag

– Att få vara på plats, sända live, berätta om dagen för alla där hemma, det var så jäkla kul, sa hon till Göteborgs posten efter OS 2018.

Jessica Almenäs krav för att fortsätta jobba med OS

Det senaste budkriget gick dock SVT vinnande ur. Det innebär att OS är tillbaka i public service i och med spelen 2026.

Annons

Nu undrar man: kommer Jessica följa med OS till SVT? När 48-åringen gästade den populära podcasten Värvet öppnade hon för möjligheten – men ställde också hårda krav på SVT.

– Jag skulle gärna jobba vidare med OS och sport. Men vi får se om de kan betala det jag är van vid att få betalt i så fall, säger Jessica i Värvet.

– SVT betalar ju mindre, så klart. Men det har också historiskt sett varit ”finast” att jobba på SVT, så det är många som velat göra det. Det kanske jag drömde om tidigare i min karriär när jag ändå var på väg upp och jobbade hårt och hade massa mål. Men nu känner jag att det inte är så viktigt att det är mycket prestige i jobben jag gör, utan jag vill göra roliga saker.

Drömmer om en talkshow

Man skulle kunna tro att Jessica uppfyllt alla sina drömmar. Men det finns fortfarande saker på listan att bocka av.

– Ett drömprogram jag har är att göra en sorts sport-talkshow en gång i veckan, livesänt. Där kan man prata om veckan som gått och ha relevanta gäster ur ett sportperspektiv, men kanske lite mer ”breaking news” än TV4:s ”Nyhetsmorgon”. Det hade varit kul, men det går ju inte på grund av sporträttigheter, säger hon i Värvet.

Annons