Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Jessica Almenäs svårt skadad – berättar själv: ”Jag ville gråta”

20 jan, 2022, 08:10 
Jessica Almenäs Idrottsgalan 2020, Globen, Stockholm, 2020-01-27 (c) Patrik Österberg / TT Kod 2857

Jessica Almenäs drog på sig en svår skada som påverkat henne under lång tid.

Annons
Jessica Almenäs 5 saker du vill vetaBrand logo
Jessica Almenäs 5 saker du vill veta

Jessica Almenäs har haft ett tufft år när det kommer till skador. Efter att ha tagit upp basketen igen började ett knä krångla, skriver hon på sin blogg.

Det var efter en träningsmatch i juli som problemen började, men hon gick länge med skadan innan det till slut inte gick mer.

”Det kanske var tur i oturen att jag slog upp skadan ordentligt i oktober, för jag hade ALDRIG blivit helt bra om jag inte hade opererat mig.” skriver hon i bloggen.

Problemen uppstod efter operationen

Det blev rehab och försiktig upptrappning i 6 veckor men under den tiden dök nästa problem upp. Hon fick problem med en liten muskel i skinkan och allt förvärrades i helgen, då hon äntligen fick vara tillbaka på basketplanen.

Annons

”Problemen kom efter att jag spelade basketmatch i lördags. Vaknade upp på söndagen och kunde knappt röra mig. Har försökt stretcha, göra styrkeövningar och yoga men det har bara blivit marginellt bättre.” skriver Jessica i bloggen.

Hon fick ta hjälp av naprapat och en typ av akupunktur, som inte var lätt eftersom hon är rädd för nålar, och i slutet av inlägget hyllar hon sin naprapat för att ha räddat hennes basketkarriär, iallafall för stunden.

”Jag var så lättad att jag ville gråta.” skriver Jessica om känslan efter besöket hos naprapaten.

Annons