Jessica Anderssons akuta situation – berättar nu själv om skrämmande händelsen

Jessica Anderssons akuta situation – berättar nu själv om skrämmande händelsen

Olle Sporrong/Expressen/TT

Jessica Andersson och kärleken Johan Malm fick kasta sig iväg efter det dramatiska larmet. Nu berättar hon om den skrämmande händelsen.

Artisten Jessica Andersson, 48, är en av de största Melodifestivalstjärnorna under de senaste 20 åren – hon vann tävlingen 2003 med Fame och låten Give me your love och har sedan dess ställt upp ytterligare sju gånger i tävlingen.

Numera är hon också frivillig livräddare.

För ett par månader sedan genomgick Jessica och hennes pojkvän och sambo Johan Malm, 38, en utbildning för att kunna hjälpa till vid nödsituationer.

”Detta innebär att via en app vi har laddat ner så får vi ett larm om något händer där vi bor”, skriver Jessica Andersson på Instagram.

Jessica och pojkvännen Johan ryckte ut

Nu berättar hon om en skrämmande upplevelse där hon och Johan fick rycka ut.

”I dag skulle jag iväg på en fotografering och stod i startgroparna hemma när vi fick larm om ett ev hjärtstopp i vårt närområde”, berättar Jessica Andersson på Instagram.

Jessica Andersson med sin pojkvän Johan Malm.

Tommy Holl/TT

När larmet kom fick hon och Johan Malm ta med sig hjärtstartaren och kasta sig in i bilen och åka iväg för att se om de kunde hjälpa till.

”Tack och lov när vi kom fram så var det hemtjänstpersonal på plats och de hade läget under kontroll”, berättar Jessica Andersson.

Jessica Andersson insikt efter dramat

Samtidigt insåg hon hur viktig rollen som frivillig livräddare faktiskt är när något händer.

”Vi mötte ambulansen på väg hem igen och insåg att OM det hade varit ett hjärtstopp så var vi på plats 10 minuter innan ambulansen kom”, skriver Jessica på Instagram och fortsätter:

”Såå så glad över att vi har utbildningen nu och en hjärtstartare så att vi kan vara med och göra skillnad den dan det verkligen behövs.”