Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Jessica Anderssons livskris – var nära att lämna allt

04 aug, 2021, 10:46 
AvIndra Nordemar

Jessica Andersson gör entré på scenen efter många tuffa månader. Nu berättar hon om den svåra tiden.

Annons
Svenska folkkära tv-profilerna – då & nu!Brand logo
Svenska folkkära tv-profilerna – då & nu!

Snart är kungens Solliden-konserter över, men då väntar ett nytt äventyr för alla som gillar musik – för nu är det dags för Diggiloo!

En av veteranerna i ämnet är givetvis den folkkära artisten Jessica Andersson, som gör sin 15:e entré i programmet. Men riktigt så lätt har det inte varit på sistone, och inte heller detta år blir som det brukar för artisten.

Jessica Andersson i Diggiloo – efter livskrisen

Precis som för många andra inom nöjes- och kulturbranschen stod Jessica helt plötsligt utan jobb och inkomst när pandemin slog till med full kraft.

– Jag har överlevt tack vare besparingar, pengar jag lagt undan varje månad. Jag tänkte att det skulle vara mina pensionspengar, men mycket är borta nu och det känns surt, säger sångerskan till Expressen.

Nu när Diggiloo-turnén har dragit i gång så verkar det som att endast hälften av den "normala" publiken kommer kunna vara på plats, och det resulterar så klart i lägre inkomster – även för artisterna.

Annons

Och för Jessica har det inneburit att självförtroendet fått ta en smäll, då inkomsten är lägre än på länge.

– Samtidigt är jag glad att jag lever. Jag är vaccinerad och känner att det varit mycket värre för andra, säger Jessica i intervjun med Expressen.

Jessica Andersson om identitetskrisen: "Tvivel om vem jag var"

För artisten själv har det varit tufft, då hon hamnade i en identitetskris efter en lång paus från scenjobbet.

– Det här är ju mitt jobb, mitt yrke. Men jag hamnade i tvivel om vem jag var och vad jag skulle göra om jag inte längre kunde stå på scen. Det fanns stunder då jag allvarligt funderade på att gå tillbaka till jobbet som undersköterska. Samtidigt kan jag säga att jag i så fall gjort det med glädje.

Men nu kan vi alla glädjas åt att både smittan och restriktionerna lättats, och att det verkar som att det går åt rätt håll!

– Om vi kan visa svenska folket att vi klarar detta är vi också mogna för fler och större arrangemang i framtiden. Redan i mitten på september hoppas jag att vi kan utlysa något som kallas för normalläge i Sverige, säger Patrik Krall, arrangör för både Solliden Session och Diggiloo.

Foto: TT

Annons