Jill Johnsons hemliga privatliv med kärleken Mattias – så träffades de

Jill Johnsons hemliga privatliv med kärleken Mattias – så träffades de

Jill Johnson började ge upp hoppet om att åter hitta den stora kärleken. Men Amors pilar hade andra planer – och plötsligt stod psykologen Mattias Elg där.

Jill Johnson började ge upp hoppet om att åter hitta den stora kärleken.
Men Amors pilar hade andra planer – och plötsligt stod psykologen Mattias Elg där.
Här är historien om hur paret träffades och om hur deras hemliga privatliv ser ut.
Jill Johnson avslöjar – så träffade hon kärleken Mattias
Slå på ljud

Efter 17 års äktenskap kraschade förhållandet mellan den folkkära artisten Jill Johnson och hennes Håkan Werner.

I sitt sommarprat berättade sångerskan, artisten och programledaren för "Jills veranda" om känslorna efter skilsmässan.

– I dag känner jag en styrka över att vara sårbar. Och jag gör allt för att inte bli stark igen. Nu när jag har landat i en ny kärlekens famn, så inser jag att sorgen inte bara kom i förlusten av kärnfamiljen, utan mest att jag förlorade mig själv

Jill Johnson berättade även att hon fått en djupare förståelse för sig själv sedan hon började gå hos en terapeut:

– För ungefär tolv år sedan så kände jag att det var dags att testa det där med psykoterapi. För mig har det inneburit en fantastisk utbildning i vuxenlivet. Jag har lärt mig så mycket om mig själv – och mina förhållningssätt. Så här i efterhand önskar jag att jag fått de verktygen redan i ung ålder.

Jill Johnson och särbon Mattias Elg har 100 mil till varandra. Med det stoppar dom inte.

Hans Shimoda/TT

Jill Johnson tvivlade på att möta kärleken igen

Ett tag tvivlade Jill Johnson på om hon än en gång skulle kunna träffa Mr Right. Men så. Vid Polarpriset-galan 2018 dök hon upp med en dittills okänd man.

Det visade sig att han hette Mattias Elg och jobbade som psykolog.

– Han får mig att känna mig väldigt trygg och framför allt är han aldrig i vägen på jobb... Det är inte alltid man kan ha med sig nära och kära på jobb, men jag tycker att han tillför någonting alltid. Och han är bra på att lyfta mitt mod och han ser ju saker på kanske ett annat sätt. Så det är härligt att ha med honom, berättade Jill Johnson för Carina Bergfeldt i hennes talkshow i SVT.

Hon fortsatte genom att berätta hur paret träffades:

– Jag hade börjat komma upp lite ur den värsta ledsenheten och började blicka lite över horisonten. Och då blickade jag ner i min telefon där det fanns ett några månader gammalt meddelande som gjorde mig nyfiken. Som hade lite med min person att göra. Och så ”Jills veranda” och sen den där raggarrepliken att han var psykolog. Det tyckte jag var väldigt spännande. Så jag svarade honom bara lite trevligt, att tack vad kul att du hör av dig. Jag ligger lågt med livet, vi hörs lite längre fram.

Mattias Elg orkade vänta i tre veckor. Sedan hörde han av sig igen.

– Vi började typ mejlväxla. Så man vaknade till ett mejl och sen när vi började skriva till varandra så fångade han min uppmärksamhet.

Jill Johnson och ex-maken Håkan Werner.

Olle Sporrong

Jill Johnson lever i ett särboförhållande

Numera lever Jill Johnson och Mattias Elg i ett särboförhållande. Har bor i Östersund, hon har boenden i Änglaholm, Borås och Stockholm.

En av anledningarna till det är att de båda har barn sedan tidigare förhållanden. Att vara särbor har både för- och nackdelar har Jill Johnson berättat för Amelia:

– Utmaningen för oss är att vi har barn 100 mil ifrån varandra och att vi måste resa för att ses. Det är så klart jobbigt att bryta upp då var och en ska hem till sina barn, men vi har en lägenhet ihop i Stockholm – och samtidigt kan jag tycka att det är fint att få längta efter någon. Vuxenlängta, säger hon.

Den nya kärleken har förändrat en hel del i Jill Johnsons liv. Bland annat har hon anammat en livsstil där många utomhusaktiviteter ingår.

– Det finns många saker som har lagts till i mitt liv, framför allt att komma ut lite mer och motionera i frisk luft. Det är väl härligt när det är sådana saker man vrider på, alla vrider sig och ändrar sig lite när man träffar en ny människa, har artisten sagt i Titti Schultz radioprogram ”P4 Extra”.

Efter att ha träffat kärleken Mattias Elg har Jill Johnson bland annat börjat med längdskidor.

Karin Törnblom/TT

Jill Johnson har börjat åka längdskidor

Jill Johnson berättade också att hon har börjat åka längdskidor, något som är svårare än hon hade trott.

– Jag är en tjej som tycker det är kul om man gör saker ihop. Jag har dykt i barriärreven för en herrans massa år sedan utan dykcertifikat för att jag var kär i någon kille. Det får ni inte göra. Jag gillar äventyr, och allt jag tror att jag klarar av, det gör jag.

På Instagram delar Jill Johnson med sig av några bilder då hon och Mattias Elg är ute och åker längdskidor tillsammans i hennes hemstad Borås.

”Längdskidor i Borås för första gången sen jag flyttade hit 1996. Det krävdes en jämtlänning”, står att läsa vid inlägget.