Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Jill Jonsons tårar över dotterns samtal: ”Vill att jag ska komma hem”

28 nov, 2021, 13:46 
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT
Jill Johnson
Jill Johnsons dotter Havanna Werner har precis fyllt 17 år.
Nu berättar countryartisten om skuldkänslorna över att hon inte alltid kunnat vara där för sin dotter.
Annons
5 Snackisar från veckan som gåttBrand logo
5 Snackisar från veckan som gått

Countryartisten Jill Johnson har precis släppt sitt senaste album som beskrivs som ett brev till hennes 17-åriga dotter Havanna Werner.

”En mors reflektioner och känslor kring en dotters frigörelse, med allt det för med sig. Jag kunde aldrig föreställa mig att en sådan känslostorm skulle landa i en skrivlust och ett album som detta”, säger artisten i ett pressmeddelande.

Havanna Wernes låtdebut

I en intervju med TV4:s Nyhetsmorgon berättar hon hur idén till Dear Havanna kom.

– Jag satt lite i låtskrivarkramp efter att inte ha släppt ett album på väldigt länge, och ju längre tid det tog desto viktigare blev det för mig att skriva något med en röd tråd, något innerligt och på riktigt, säger hon.

Jill Jonsons kollega frågade då vad i hennes liv som känns allra mest för stunden, och då kom hon på vad det var.

Annons

– Jag är mycket med mina barn äntligen, på helger och allt möjligt, och jag märker att min äldsta dotter håller på att frigöra sig. Det gör fan ont, alltså.

Så på kvällen skrev hon låten som skulle bli titelspåret. Men så började Jill Johnson fundera på om dottern ens vill att hon ska skriva en låt om henne. Det visade sig att hon ville det, och hon på Dear Havanna är hon även med och sjunger.

Havanna Werner har precis fyllt 17 år och börjar bli mer självständig. Det är något som alltså varit jobbigt för Jill Johnson.

– Egentligen borde det kännas ganska naturligt för mig, för jag själv började turnera när jag var 14. Jag var ju iväg väldigt tidigt. Men det är så enkelt att jag var inte beredd. Jag hade så klart tänkt tanken utifrån min egen uppväxt, men det var som att hon från en dag till en annan stod där i egen hög person, med egna åsikter och en egen planering som också behövde respekteras från min sida.

Annons

Skuldkänslorna efter telefonsamtalet

Jill Johnson berättar också om skuldkänslorna över att hon inte alltid varit där för sina barn när de behövt henne.

– Det finns en annan låt på skivan som heter I'll make it up to you, som handlar om en dotter som ringer upp och gråter i telefonen och vill att jag ska komma hem. Och det har ju hänt. Om jag sitter och gör tv i Nashville så kan jag ju inte bara åka hem, säger hon.

Artisten får frågan hur hon hanterar det då.

– Man gråter. Väldigt mycket, gråter man. Det har jag också valt att visa mina barn att även jag blir ledsen.

Men Jill Johnson säger att arbetet med skivan har gjort att hon och dottern Havanna kommit närmare varandra.

Annons