Joe Labero straffas efter ilskan: ”Osmaklig”

Joe Labero straffas efter ilskan: ”Osmaklig”

Joe Labero dök upp i reklamfilm, men den uppskattades inte av alla.

Lika som bär! Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar
1:12

Efter reklamen: Lika som bär! Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar

(1:12)

Slå på ljud

I höstas sändes en reklamfilm med Joe Labero för bilmärket Fords nya elbilar. I reklamfilmen ska han visa alla magiska funktioner bilen har, men får en spark på smalbenet av en liten flicka som inte tror på hans magi.

Detta fick tittare att reagera, något tidningen Resumé var först med att skriva om.

Under hösten mottog Resumés redaktion en rad mejl från läsare som ansåg att Fords reklamfilm visade stora brister i sitt ansvarstagande mot konsumenten, på grund av flickans spark mot Joe Labero.” skriver tidningen.

”Hoppas jag inte är ensam som tycker att er reklam med Joe Labero är osmaklig med tanke på att reklammakaren instruerat den lilla flickan att sparka honom på benet!” skrev en upprörd läsare till tidningen.

Joe Labero försvinner från rutan

Reklamen anmäldes till RO av sex personer skriver Resumé, och nu har domen fallit. Reklamen fälls för våldsamt innehåll.

”Visserligen är det våld som utövas av flickan i filmen av ringa karaktär. Mot bakgrund av det särskilda aktsamhetskrav som följer av artikel 18 i ICC:s regler om när barn förekommer i reklam finner nämnden emellertid att filmen, trots sin humoristiska ansats, får anses överse med våld på ett sätt som strider mot artikel 2 tredje stycket i ICC:s regler”, skriver dei sitt beslut.

Sedan dess har reklamfilmen, som producerats av reklambyrån McCann i Stockholm, tagits bort från Youtube.