Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Johan Ulvesons tuffa beslut: “Måste inse att nu är det slut”

04 jul, 2024, 17:00 
Victoria Morand
Johan Ulveson öppnar upp om karriärsvalen och privatlivet.
Annons
Prinsessan i otäck olycka • Chris återförenad med familjen • Kritiken efter bilderna på kronprinsen – 3 kungliga snackisar från vecka 26!Brand logo
Prinsessan i otäck olycka • Chris återförenad med familjen • Kritiken efter bilderna på kronprinsen – 3 kungliga snackisar från vecka 26!

Johan Ulveson är en av Sveriges största skådespelare och komiker, älskad av både publik och kritiker. Med en karriär som spänner över decennier har han charmat oss med sin kvickhet och briljanta timing.

I en ny intervju med Hemmets Journal öppnar han upp om känslorna kring att en dag gå i pension och lägga skådespelarkarriären på hyllan.

Karin Törnblom/TT

De folkkära stjärnan Johan var nyligen aktuell med Netflixs påkostade satsning Ronja Rövardotter där han spelade rollen som Skalle-Per.

Annons

Trots att han är i maj fyllde 70 år gammal så känner han sig inte riktigt redo för att lägga karriären på hyllan än.

Tudelad inför att bli äldre

Johan konstaterar i intervjun att livet helt enkelt går för fort.

– Det känns konstigt. 70 är som en tröskel på ett läskigt sätt. Jag har ju aldrig gått i pension utan bara låtit mitt liv pågå som vanligt. Kanske har jag flytt eller undvikit att identifiera mig med det faktum att jag nu är en gammal pensionär, säger han och fortsätter:

– Men jag fattar att den dagen kommer då man måste inse att nu är det slut. För mig är det är en läskig tanke eftersom jag inte direkt har några andra intressen vid sidan av mitt yrke.

Johan har andra intressen han ägnar sig åt än att bara vara skådespelare och komiker. Han har ett lantställe ute i skärgården och älskar att åka ut med sin båt — men för honom så räcker det helt enkelt inte.

Johan tillsammans med vännerna Vanna Rosenberg och Henrik Dorsin.Magnus Wennman/ Aftonbladet / TT

– Jag får väl hitta på en hobby eller så får jag jobba vidare tills jag trillar av pinn. Så länge minnet funkar så tänker jag att jag kan fortsätta så här. Ett intresse jag hade som yngre var att läsa böcker och varje vecka tänker jag att jag ska ta tag i läsningen och ändra mina vanor, men likväl så sitter jag istället där som en tonåring med telefonen i handen, säger Johan och suckar.

Annons

Annars delar Johan livet tillsammans med hustrun Ann-Christin som idag varit ett par i 34 år. Tillsammans har de två barn som båda på ett eller anat sätt valt att gå i sin pappas kreativa fotspår.

Johan tillsammans med hustrun Ann–Christin.Eero Hannukainen/TT

Vi njuter iallafall av att fortfarande få se Johan på scen – lycka till med allt Johan!

Bild: TT

Annons