Johanna Lind Bagge: "Hundar och kläder är min passion!"

Johanna Lind Bagge

Johanna Lind Bagges passion är hundar och kläder – speciellt "happy clothes" ligger henne varmt om hjärtat. Här tar vi en titt i hennes färgrika klädkammare!

– Jag har haft hundar i hela mitt liv. När jag vann Fröken Sverige hade jag sex stycken, säger Johanna.

Kärleken till de fyrbenta djuren delar hon med maken, musikproducenten Anders Bagge. Förutom Sonja och Iris finns också två pigga Jack Russels i hemmet på Ekerö utanför Stockholm. Hundarna viftar lite extra på svansen när matte tar på sig ytterskorna – då kan det bli promenad.

Johanna Lind Bagge

Men Johanna Lind Bagge har annat i tankarna och försvinner in i den spatiösa klädkammaren. Troget lunkar Iris och Sonja av rasen Old Original English Bulldog efter och tittar fascinerat på när det blonda, söta energiknippet far runt bland galgarna.

Johanna Bagge

Johanna har ägnat veckan åt att organisera och sortera ut massor av plagg, som hon åkt och skänkt bort till behövande. En del ska sparas och lite kommer på en Bloppis. I höstrensningen hittade hon bland annat sin vackra Fröken Sverige-dräkt från 1993.

Johanna Lind

Johanna var bara 21 år när hon vann tävlingen. Skönhet och hälsa kan vara så många olika saker, tycker hon.

– Som hudterapeut har jag jobbat med hudvård, skönhet och hälsa i 30 år och för mig hör välbefinnande både för insidan och utsidan ihop.

Johanna Lind Bagge

Johanna Lind Bagge väljer plagg med eftertanke och omsorg som är trogen varumärken är tidlösa. Busnell och Lexington har bra vardagsplagg som hon har mycket av. Kärlek direkt blev det när hon hittade sina “happy clothes” som hon kallar dem, de färggranna kaftanerna med härliga mönsterskiftningar och handbroderade pärlor.

Johanna-Bagge-Lind

Unika konstverk

– De är som unika konstverk. Ingen är den andra lik. Dessutom är det “One size” – alla kan ha dem. Snyggast blir man ju om man trivs i det man har på sig och känner sig bekväm och glad, ja, det blir man ju verkligen av de här handplockade, vackra kreationerna.

Johanna Lind Bagge

Johanna blev så förtjust i de lättburna kaftanerna att hon tog in flera varianter till en butik i Österlen. Det gick otroligt bra och kunderna stod på rad.

Johanna Lind Bagge

– Jag har alltid haft väskor från Ceannis, som är prisvärda, kvalitativa och ursnygga och håller år efter år.

Johanna-Bagge-Lind-

Johanna har en populär webbshop på nätet och har nyligen inlett ett samarbete med Ceannis för att ta fram specifika, praktiska produkter för badrumsskåp. Det handlar om snygga, praktiska förpackningar som fyller sin funktion och är genomtänkta samtidigt som det kan vara lika snyggt att ha som en inredningsdetalj.

Johanna-Bagge-Lind-

– Först ut är Beauty Boxen och den praktiska makeup-väskan. Olika färgkombinationer och utformning kommer att landa i den selektiva webbshoppen hos mig men också hos olika butiker.

Festkläder och höga klackskor finns det gott om liksom sportplagg. Iris och Sonja har placerat sig vid mattes träningshörna.

Johanna-Bagge-Lind-

Bitmärken efter små vassa valptänder märks lite överallt i garderoben!

De vet att när hon snörar på sig sina favoritsneakers, händer det roliga saker. Då blir det snart långpromenad i skogen – något både vovvarna och Johanna Lind Bagge tycker mycker om!

Foto: Cia Liljeton