Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Johanna och Anders Bagges beslut med nya lyxhemmet: "Är jättekänslig"

17 feb, 2024, 09:00 
I en intervju med Svensk Damtidning berättar Johanna Lind Bagge om varför paret inte flyttat till Rastaborgs slott.
Annons

Anders Bagge och Johanna Lind Bagge träffades för över 17 år sedan, men det skulle dröja ett tag innan det sa "klick" på riktigt – då hade de båda partners. Idag är de äkta makar, och lever ihop med sina älskade hundar.

De har bott ihop i Anders hus, men planerade att skaffa sin första gemensamma bostad, Rastaborgs slott. Nu berättar Johanna hur flytten går.

Johanna Lind Bagges & Anders Bagges stora familjelycka – avslöjar för Svensk Dam!Brand logo
Johanna Lind Bagges & Anders Bagges stora familjelycka – avslöjar för Svensk Dam!

Johanna Lind Bagge om lyxslottet på Ekerö

Rastaborgs slott ligger beläget ute på vackra Ekerö, och har anor från 1600-talet. Tomten är hela sex hektar och slottet brer ut sig på 1 500 kvadratmeter – och där finns eventytor och musikstudios, bland alla rum.

På den rymliga tomten finns man också 40 äppelträd, tio päronträd och tre plommonträd – perfekt för hundar med spring i benen!

Annons

Planen var att makarna skulle hyra huset till en början, och sedan köpa det. I intervjuer har Anders och Johanna berättat om ett "flyttkaos" och att de bor i flyttkartonger. Nu ger Johanna en ny lägesuppdatering för Svensk Damtidning.

Har ni hunnit bebo er i slottet?

– Nej... Det andra huset är ju kvar, och marknaden ser ut som den gör. Det kräver rätt köpare! Vi äger inte Rastaborg, utan vi hyr och det innebär att man inte kan bo in sig på det sättet, berättar Johanna.

– Rastaborg är egentligen väldigt mycket verksamhet. Det är mycket event, föreläsningar, inspelningar, studio och grejer. Det är mer verksamhet än vad det är ett hem!

Rastaborgs slott
Rastaborgs slott.

Johanna Lind Bagge om husförsäljningen

Ja, de har faktiskt kvar Anders hem på Ekerö, i väntan på rätt säljare. Och Johanna har inte bråttom.

Annons

–Jag är jättekänslig. Man ska hitta något ställe man känner att man kan andas ut, och jag kan inte känna det riktigt än. Hemmet är ju där hunden är – men man kan ändå inte riktigt kära in sig på så sätt, berättar Johanna Lind Bagge för Svensk Damtidning och fortsätter:

– Det får vara som det är, sen får det bli en sak i taget! Det går inte att göra någonting just nu, utan ha tillförsikt på att saker sker i den meningen som det ska under våren och sommaren. Så får vi se vart det landar helt enkelt. Det är ju inflation och man kan inte påverka omvärlden. Man kan bara påverka sin egen situation.

Foto: TT

Annons