Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Johannes Bah Kuhnkes svar på skilsmässoryktena – erkänner efter plötsliga flytten

14 mar, 2023, 19:00 

Många har undrat kring Johannes och Alice Bah Kuhnkes relation.

Annons
Här är Sveriges 5 rikaste!Brand logo
Här är Sveriges 5 rikaste!

Skådespelaren Johannes Bah Kuhnke, 50, och politikern och medieprofilen Alice Bah Kuhnke, 51, har varit gifta sedan 2003. Tillsammans har de barnen Bessie, Billie och Nina.

Familjen bodde länge i en Villa i Nacka men 2019 gick flyttlasset till Bryssel, när Alice fick en roll som EU-parlamentsledamot.

Alice har tidigare berättat om parets val att skydda barnen från offentligheten, i en intervju med Femina:

– Som folkvald politiker kan man inte säga att man är privat ibland och offentlig ibland. Jag vill en massa saker, som att vara ett verktyg för en mer hållbar värld, och har därmed gett upp mitt privatliv. Men mina barn har inte valt och då ska jag inte heller använda dem som ett verktyg. Punkt slut.

Annons
Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP) med sin man skådespelaren Johannes Kuhnke vid utdelningen av Nobelprisen i Konserthuset i Stockholm.
Alice och Johannes har varit gifta sedan 2003.

Johannes Bah Kuhnkes svar på skilsmässoryktena – erkänner efter plötsliga flytten

I en intervju med Aftonbladet 2019 öppnade Johannes upp om hur flytten till Bryssel har påverkat hans skådespelarkarriär.

– Jag är inte så bra på franska så därför är det en utmaning. Jag är väldigt ödmjuk så jag har sagt det att jag kan spela ett träd med tre franska repliker, det räcker för mig, sa han då.

Johannes Bah Kuhnke och Alice Bah Kuhnke anländer till en bankett för årets polarpristagare på Grand Hotel.
2019 flyttade familjen till Bryssel.

I samma intervju med Aftonbladet svarade han även på de skilsmässorykten som uppstått efter att han endast kallats för Johannes Kuhnke i samband med olika filmer och serier.

Annons

– Ja, alltså. Om man kollar på IMDB så har jag alltid hetat Johannes Kuhnke. Det är väl mitt skådespelarnamn. Men sen i och med att jag är gift och privat har namnet Bah Kuhnke så har folk skrivit ut hela, sa han till Aftonbladet då.

– Jag tror till och med att ni redan har ringt mig och frågat: ”Ska ni skilja er?”. Nej, det har vi inte gjort. Det har vi inte gjort.

Alice Bah Kuhnke, Johannes Bah Kuhnke Polar Music Prize, banquet, Grand Hotel, Stockholm, 2016
Paret har inte skiljt sig.

Skilsmässoryktena dras upp igen

Nu uppstår samma frågetecken igen, fyra år senare, efter Johannes medverkan i Nyhetsmorgon förra veckan.

Annons

Johannes gästade studion tillsammans med kollegan och vännen Helena af Sandeberg, eftersom de är aktuella med nypremiär av pjäsen "Tiden är vårt hem".

I intervjun benämns han nämligen bara som Johannes Kuhnke i namnskylten som dyker upp i rutan – vilket fått många tittare att undra om han och Alice har separerat.

Många tittare blev förvirrade kring Johannes namnskylt.

Men det handlar alltså fortfarande bara om att hans "skådespelarnamn" är Johannes Kuhnke.

Annons