Jon Henrik Fjällgrens krissamtal i natt – bryter med SVT

12 mar, 2023, 06:00 

Jon Henrik har bestämt sig. Nu bryter han med SVT.

Annons

Årets upplaga av Melodifestivalen har nått vägs ände, och det var Loreen som kammade hem vinsten med låten Tattoo.

För Jon Henrik Fjällgren blev det en fjärde plats tillsammans med Arc North och Adam Woods. Och det blev speciellt av många skäl.

Loreens dilemma inför finalen: ”Kallt på scenen”
Loreens dilemma inför finalen: ”Kallt på scenen”

Jon Henrik om livet efter Melodifestivalen

Ja, det blev nostalgiskt för Mello-veteranen Jon Henrik. Han har nämligen meddelat att det är sista gången han ställer upp i tävlingen. Under åren har han stått för hitlåtar som Norrsken och Jag är fri (Manne leam frijje).

Recept.se Nyhetsbrev

Efter han klev han scenen på Friends arena var det alltså för gott. För Svensk Damtidning berättar han att han är nöjd, och att han levererade numret enligt plan.

Men visst är det ett drastiskt beslut, och en stor milstolpe i karriären som präglats så mycket av Melodifestivalen. Nu talar han ut om krisen för Svensk Dam – i natt direkt efter att tävlingen lidit mot sitt slut.

Annons

Vad ska du göra nu, när det inte blir mer Melodifestivalen?

– Jag ska ut på lite turnéer, skriva nytt, jobba lite med meditativ musik och sen ska jag ut på fjällen. Sånt längtar jag mycket till. Vara med Ella, berättar Jon Henrik för Svensk Damtidning.

Jon Henrik om relationen till dottern Ella

Ella är Jon Henriks dotter, som han fick tillsammans med ex-flickvännen Maret Nystad 2020. Han har tidigare talat öppet om hennes första tid i livet, då han inte kunde träffa henne.

Detta var eftersom det var under samma tid som corona-pandemin slog till med full kraft, och restriktionerna satte stopp för ett möte mellan dotter och far. Nu är det däremot möjligt igen, även om de befinner sig i olika länder.

– Vi ses av och till. Det känns väldigt bra, det har ordnat upp sig alltihop. Hon bor inte i Sverige så det blir att pendla för både mig och mamman, har Jon Henrik Fjällgren sagt till Aftonbladet.

– Hon är väldigt lik både mig och mamman. Man ser att hon gillar att sjunga, spela och hon älskar jojk. Hon är magisk. Så fin tjej.

Foto: TT

Annons