Jon Henrik Fjällgren om livsvändningen: ”Var vettskrämd”

Jon Henrik Fjällgren

Melodifestival-aktuella Jon Henrik Fjällgren var utsatt för mobbning under hela sin uppväxt och det var inte förrän han var med i Talang som livet vände.

Folkkära Jon Henrik Fjällgren tog svenskarnas hjärtan med storm när han sjöng låten Daniels jojk i Talang 2014. Och ikväll kommer vi åter att få se honom på scen under Melodifestivalens final i Friends Arena. Men vad många kanske inte vet är att han har ett turbulent förflutet.

”Blev nedgräv under jorden”

Jon Henrik var bara tre månader när han blev adopterad från Colombia. Men livet i Sverige fick ingen bra början. Han blev mobbad under hela sin uppväxt och i Tv4:s Renées brygga berättar han om sitt dubbla utanförskap.

– Jag var den enda mörka och sen att jag var same, säger han och fortsätter:

– Jag kunde bli nergrävd under jorden, fastbunden vid ett träd, avdragna kläder som spikades upp på väggarna, säger han till programledaren Renée.

Efter årskurs nio flyttade han till Östersund i hopp om en bättre framtid.

– Då hamnade jag snett där istället och blev väldigt bråkig och våldsam.

Jon Henrik lärde känna vänner som hade en liknande uppväxt som han själv.

– Så ingen var ju riktigt lycklig kan man säga.

”Jag hade bestämt mig”

Tragisk nog dog sex av hans vänner innan Jon Henrik skulle delta i Talang 2014. Han bestämde sig för att ta sitt liv efter musiktävlingen.

– För mig så var det som att gå på en avskedsgrej och säga hejdå när jag gick ut på scenen. Jag hade bestämt mig. Jag hade planerat allting.

Men efter tävlingen möttes han av folkets värme och kärlek.

– Reaktionen gjorde mig så vettskrämd, för att jag alltid fått så mycket hat och nu omvandlas det till kärlek. Det var så mycket känslor.

Se när Jon Henrik jojkar i Talang:

Läs mer:

Ann-Louise Hansson om hyllningen till ”Lill-Babs” i Melodifestivalen

Så sörjs Luke Perry av Beverly Hills-vännen

Hollywoodfrun Anna Anka gifter sig med 20 år yngre kärleken

Foto: TT