Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Jonas Gardell berättar hemska sanningen om Mark Levengood: "Förstår inte hur jag överlevde"

07 sep, 2023, 08:30 
Mark Levengood och Jonas Gardell
Jonas Gardell har gett en skrämmande inblick i sitt liv med exmannen Mark Levengood.
Annons

Jonas Gardell och Mark Levengood hade varit ett par i 37 år, gifta i 11 när beskedet plötsligt kom. Ett av den svenska offentlighetens mest älskade par skulle separera.

”Det är med sorg och stark overklighetskänsla som jag berättar att Mark och jag har separerat. Vi ska inte skilja oss, men har inte längre en kärleksrelation utan ska försöka vara vänner", skrev Jonas på Instagram.

Mark Levengood & Jonas Gardell separerar – efter 37 år ihopBrand logo
Mark Levengood & Jonas Gardell separerar – efter 37 år ihop

Jonas Gardell säger sanningen om Mark Levengood

Sedan dess har både Jonas och Mark pratar väldigt lite om uppbrottet. De har hänvisat till sitt Instagram-inlägg som enda uttalande – men nu verkar Jonas ha gjort ett undantag.

Annons
Jonas Gardell och Mark Levengood
Så fina de är, Jonas och Mark!

I en intervju med respekterade ETC berättar Jonas om hur han lidit den senaste tiden.

– Första månaden av separationen förstod jag inte hur jag överlevde. Jag tvingade mig själv att vara extremt strukturerad. Jag bokade av stora åtaganden för att gå in i det här … men inte i alla de mörka rummen, säger Jonas till ETC.

Jonas avslöjar också intima detaljer om sin samvaro med Mark. Det har varit ett familjeliv som till delar präglats av Marks diagnos, ADD.

Annons

– Marks liv har varit kaos. Och om du har en familj där en person har kaos, så har du ibland medberoende i familjen som hanterar det kaoset, säger Jonas.

– Och nu gör jag inte det längre. Även om jag fortfarande kan komma på mig själv med att cykla förbi där Mark bor och tänka ”Mår han bra? Är det något som inte är ok? Borde jag kolla upp på honom?”. Det är något som sitter väldigt djupt.

"Fullständigt glädjelös tillvaro"

Mark berättade öppet om sina mentala åkommor när han höll sitt program i Sommar i P1.

– Trots att jag älskar mitt liv och min familj, jag gör det verkligen, så insisterar de där depressionerna på att återkomma vart femte eller sjätte år, i regel tre tunga månader i fullständigt glädjelöst tillvaro, sa Mark då.

Annons