Josefin Nilssons egentliga dödsorsak – nu kommer den fram

Josefin Nilssons egentliga dödsorsak – nu kommer den fram
Josefin Nilsson dog för över fyra år sedan. Nu har hennes syster Marie Nilsson Lind berättat sanningen om stjärnans död.
Annons

Josefin Nilsson var en av våra mest folkkära underhållare – och en multibegåvning av Guds nåde. Hon slog igenom för den breda massan som sångare i popgruppen Ainbusk, vilket hon följde upp med att spela huvudrollen i succéfilmen “Adam och Eva”.

Annons

När Josefin avled vid 46 års ålder utbröt något som kan klassas som landssorg. Och hennes tragiska öde blev återigen en riksangelägenhet i och med SVT-dokumentären ”Josefin Nilsson – Älska mig för den jag är”.

Annons

Därför dog Josefin Nilsson

Josefin Nilsson – nu vet vi den tragiska dödsorsaken.
Josefin Nilsson – nu vet vi den tragiska dödsorsaken.

Nu har Josefins syster Marie Nilsson Lind skrivit en bok om stjärnans liv och bortgång. I den avslöjar Marie exakt hur Josefin dog.

”Josa överdoserade morfin, det är en mycket vanlig dödsorsak. Man blir sövd av morfin och hjärtat slutar slå”, skriver Marie Nilsson Lind i boken enligt Expressen.

Morfinet kom in i Josefins liv när hon började lida av tuffa smärtor i ena höften. Hon kunde knappt gå och medicinen vållade henne psykiska besvär.

Annons

”Josa började få svåra biverkningar av morfinet. Hon började få stark ångest, blev paranoid. Hallucinerade. Josa ville klara sig själv, men situationen komplicerades av att hon verkligen var helt beroende av smärtstillande. Hon hade ju så ont, höftkulan hade inget skydd runtomkring sig, det var ben mot ben”, skriver Marie Nilsson Lind.

“Kommer alltid att följa mig”

Helgen 27-28 februari 2016 försökte Marie få Josefin att åka in till psykakuten. Hon vägrade – och måndagen därpå hittade Marie sin syster död.

”Det här följer mig och kommer alltid att följa mig. Jag har fruktansvärda skuldkänslor för att vi inte åkte in till psyket. Jag skulle ha tvingat henne. Men hon ville absolut inte. Och vi hade ju gjort den en gång förut, när hon hade en psykos, Josa ville inte in igen. Vad kunde de göra? tyckte hon”, skriver Marie Nilsson Lind.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

5 kommentarer till “Josefin Nilssons egentliga dödsorsak – nu kommer den fram”

 1. Gunilla skriver: 2 mars, 2020

  Detta är inget nytt, har hört för längesedan!


 2. Maria skriver: 2 mars, 2020

  Instämmer i Gunillas kommentar, måste säga att det blivit lite väl mkt Josefin N. Tråkigt det som hände henne men att skylla allt negativt som hände henne på en person, nej det köper inte jag.


 3. josefin skriver: 2 mars, 2020

  Detta var varken nytt eller oväntat. Ganska mànga människor höftopereras utan att bli morfinister och sedermera dö av överdos. Hjärnkontoret var väl inte alldeles i gott skick (làngt) innan höften började kràngla, om man läser systerns berättelse om tiden dà det spelades Chess.


 4. ancibergfeldt skriver: 3 mars, 2020

  Ginilla: Boken som Marie har
  utkommit med nu om Josefine.
  Med tanke på den uppdagas allt igen.

  Själv så tyckte jag att Läget just då
  när Josefine avled var mycket tragiskt! Men hon var nog trött
  på fysiska och psykiska smärtor.


 5. Fundering skriver: 5 mars, 2020

  Det kan inte ha varit lätt att leva tillsammans med någon som uppenbarligen har haft så djup ångest inom sig.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar