Josefin Nilssons liv i bilder

Under måndagen avled sångerskan Josefin Nilsson. Vi tittar tillbaka på hennes breda karriär.
JosefinNilsson1

Beskedet att sångerskan Josefine Nilsson avlidit 46 år gammal kom under måndagen. Det var Gotlands länsteater, som under senaste året satt upp Josefin och systern Marie Nilssons show “Systrarna Sisters”, som på Facebook meddelade att sångerskan somnat in i sitt hem.

Josefin Nilsson fick sitt breda genombrott som en av rösterna i Ainbusk Singers, senare bara Ainbusk, men hon hade också en solokarriär och medverkade både på film och i musikaler.

Efter dödsbudet var det många som uttryckte sin sorg och saknad. Filmskaparen Hannes Holm som var ett par med Josefin under 1990-talet och regisserade henne i den populära filmen “Adam och Eva” säger till Expressen att beskedet kom oväntat.

“Hon var gränslös på många vis. Hon var gränslöst vacker och sjöng gränslöst fantastiskt och hon hade en gränslös utstrålning” säger han till tidningen.

I bildspelet har vi samlat några höjdpunkter i Josefins karriär.

Ainbusk Singers bildades 1983 och släppte sin första singel "Lassie" 1990.

Ainbusk Singers satte också upp flera hyllade krogshower på nöjespalats som Tyrol i Stockholm och Rondo i Göteborg. Här uppträder de på Göta Lejon i Stockholm år 1990.

De fyra rösterna i Ainbusk Singers: Birgitta Jakobsson, Marie Nilsson, Josefin Nilsson och Annelie Roswall.

I mitten av 1990-talet blev Josefin tillsammans med filmskaparen Hannes Holm. Han regisserade succéfilmen "Adam och Eva" där Josefin hade en av huvudrollerna.

1998 släpptes albumet "Ainbusk".

I ett och ett halvt år spelade Josefin Nilsson musikalen "Chess" med Tommy Körberg och Helen Sjöholm. Josefin gjorde rollen som Svetlana.

Josefin Nilsson och Ainbusk i Allsång på Skansen.

Josefin Nilsson valde i början av 1990-talet att prova sina vingar som soloartist. Hon debuterade med plattan "Shape". Här är hon fotograferad inför Melodifestivalen 2005.

2005 tävlade Josefin Nilsson i Melodifestivalen med bidraget ""

2008 var det återigen dags för Melodifestivalen, men då tillsammans med Ainbusk.

Kvartetten tävlade med bidraget "Jag saknar dig ibland".

De senaste åren har Josefin Nilsson varit bosatt på hemön Gotland. Hon och systern Marie har gjort föreställningen "Systrarna Sisters" på Gotlands länsteater och det fanns planer på att ta föreställningen till Stockholm.

Josefin Nilsson blev 46 år.