Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Jublet hemma hos Strömstedts – nu kan de äntligen berätta!

31 jan, 2024, 09:00 
Pernilla Albinsson
Jenny Strömstedt och Niklas Strömstedt.
Nu kan Strömstedt avslöja det glädjande beskedet.
Annons

Niklas och Jenny Strömstedt har varit ett par i över 16 år. Paret gifte sig 2011 och på sociala medier kan man ofta se paret skriva kärleksförklaringar till varandra.

Här bryter Jenny Strömstedt ihop efter Niklas ärliga ord om oron i äktenskapetBrand logo
Här bryter Jenny Strömstedt ihop efter Niklas ärliga ord om oron i äktenskapet

Niklas och Jenny har även gjort TV-programmet "Tillsammans med Strömstedts" ihop. Där har tittare både fått se dem besöka andra par för att prata om relationer, och bjudits in till samtal med en parterapeut där de själva diskuterat relationsfrågor.

Innan Niklas Strömstedt gjorde TV-program med sin fru så var han själv programledare. Det var redan 2011 som han gjorde sin programledardebut med "Tack för musiken". Programmet fick fyra säsonger innan det slutade sändas 2015.

Det nytänkande pratprogrammet

I serien möter han kända svenska artister för att spela musik. Mötena innefattar också samtal om allt mellan himmel och jord. Niklas Strömstedt fick i avsnitten veta hur hans gäster arbetar och hur de tänker kring sin karriär, hur allt började och vad de har tagit med sig genom åren som artister.

Niklas sa själv att det inte funnits ett pratprogram innan där man utgått från musiken och pratat med artister på samma sätt.

Annons

– Vi startar i skapandet eller artisteriet, sen får samtalet gå åt vilket håll som helst, sa Niklas i en intervju med Aftonbladet.

Niklas Strömstedt och Mauro Scocco sitter i fåtöljer när de intervjuas om programmet "Tack för musiken".
Mauro Scocco är en av dem som tidigare varit gäst i "Tack för musiken".Claudio Bresciani / TT

Återuppstår under 2024

Nu avslöjar SVT att programmet återvänder med Niklas Strömstedt som programledare under 2024. Den här gången är det totalt åtta avsnitt som kommer att sändas, varav fyra kommer gå under våren.

De gäster som kommer att medverka under de första avsnitten är Miss Li, Per Gessle, Miriam Bryant och Danny Saucedo.

– Det är kul, det är inte så många program där man får prata om hur man skriver låtar. Musiken är i centrum. Jag frågade Niklas om det inte kan bli för nördigt om vi börjar prata om låtskrivande. Han menade att det bara var att nörda på, det går att klippa efteråt. Så det var ganska fria ramar när man väl satt där, sa Mauro Scocco efter sin medverkan i programmet 2015.

Foto: TT.

Annons