Estelles jubel på Haga - favoriten Eric Saade vinner Let's dance 2022!

Estelles jubel på Haga - favoriten Eric Saade vinner Let's dance 2022!

Vinnarna av Let's dance 2022 är Eric Saade och Katja Lujan Engelholm.
Här är alla vinnare av ”Let’s dance”!
0:44

Efter reklamen: Här är alla vinnare av ”Let’s dance”!

(0:44)

Slå på ljud

I kväll avgjordes det – de som kammade hem glasskon i Let's dance 2022 blev Eric Saade och Katja Lujan Engelholm!

Det var komikern Filip Dikmen med Linn Hegdal som stod mot artisten Eric och danspartnern Katja.

Under säsongens gång har det varit en jämn match – både Filip och Eric har under flera program kammat hem de högsta poängen av juryn, som består av Tony Irving, Ann Wilson och Dermot Clemenger.

Men i slutändan är det trots allt tittarna som avgör vinnarna – och i år får vi alltså gratta Eric och Katja! Ett resultat som förmodligen lett till glädjerop hemma på Haga slott – Eric är nämligen en av prinsessan Estelles favoriter.

Eric Saades ord efter vinsten i Let's Dance 2022

Det faller ju sig naturligt att man i slutändan vill stå som vinnare, men inför finalen uttalade sig Filip om sin lycka – oavsett hur det skulle gå.

– Jag känner tacksamhet, jag trodde jag skulle åka ut först. Jag har verkligen utvecklats både som dansare och som människa. Det hade visserligen varit jättekul att vinna, men antingen vinner jag eller min bästa vän Eric så jag är bara glad, berättar han för Svensk Damtidning.

Ja, Filip, Eric, Linn och Katja har verkligen funnit varandra under programmets gång – och de verkar inte ha några planer på att sluta umgås.

– Vi har verkligen suttit ihop i tio veckor, nu ska vi fortsätta sitta ihop, vi ska bara sluta dansa, säger Eric skrattandes.

Men nu, efter finalen gått av stapeln, är de alla överens om en sak – nu ska de sova!

Foto: TT