Julvärden Tareq Taylors stora miss – som de flesta tittarna missade

Tareq Taylor

Tareq Taylor stod för en miss när han var julvärd i SVT.
Tareq Taylors tvivel om att vara julvärd: "Det är så..."
Slå på ljud

Tareq Taylor skötte sin uppgift som julvärd med bravur! De sociala medierna fylldes av glada tillrop och goda recensioner när hans sändning var avslutad:

"Tack Tareq bästa julvärden nånsin faktiskt 100%"

"Såå fin, mjuk och varm, berördes till tårar"

"Fina människa... du förgyllde min kväll på jobbet"

"Han var helt fantastisk. Släpp honom inte som julvärd"

Tareq Taylor stod för miss som julvärd

Och julvärden själv var märkbart nöjd och lättad efteråt.

– Det här är det största och mest nervösa jag har gjort i hela mitt liv så det känns otroligt skönt om jag inte har gjort någon besviken på vägen, säger Tareq till Aftonbladet.

Efter en så pass lyckad insats i tv-rutan är det kanske småsint att anmärka på detaljer. Men några extra observanta tittare noterade att Tareq stod för en liten groda i sändningen. En felsägning som man kunde plocka upp om man lyssnade noga – och hade bra koll på sin tv-historia.

Den kom när Tareq pratade, väldigt gripande ska sägas, om sin mamma.

– Men min mamma har alltid varit resursfull, hon såg till att det faktiskt kom hem en tv till oss helt gratis. Tv:n hade ett litet myntinkast på sidan. Det var som en liten låda som satt fast på sidan av tv-apparaten och så kunde man stoppa i en enkrona och så vred man på en ratt och så tändes tv:n. Vi brukade få några kronor var, tillräckligt för att få se Bolibompa eller Kalle Anka på julafton. Trots att vi hade det lite knapert så fick vi alltid en fantastisk julafton, sa Tareq.

Tareq Taylor – granskad

Det här blev snabbt granskat av Twitters faktapoliser. Alla var rörande överens om att Tareq måste minnas fel.

"Tareq Taylor sitter som julvärd och säger att han såg Bolibompa som barn. Tareq är född 1969 och programmet Bolibompa kom 1987 eller 1999 beroende på hur man räknar. Det går inte riktigt ihop…", skriver en användare.

"Faktakoll: Tareq Taylor är född 1969 och Bolibompa började 1987", skriver en annan.

Många ville dock försvara Tareq.

"Troligen menade han motsvarande program, men då barnen nu inte vet vad det hette så sa han Bolibompa", skriver en användare.

"Äsch då. Han såg väl barnprogram som barn och kallar det för Bolibompa nu. Finns mycket att irritera sig på i SvT, men den där passerar", skriver en annan.

"Som julvärd måste man alltid ljuga ihop något för att ha något att berätta för tittarna. Det brukar alla julvärdar göra. Inget konstigt med det", skriver en tredje.