Jurymedlemmen kär i Idol-deltagaren – avslöjandet om kärleksrelationen

25 nov, 2022, 16:11 
Pär Lernström programledare för Idol 2022 och idol-juryn

Det slog gnistor på Idol-scenen – jurymedlemmen och deltagaren inledde en romans.

Annons
5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamla
5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamla

Ikväll ska det avgöras i Tele2-arena i Stockholm – vem det är som kammar hem årets Idol-trofé. Det är sångfåglarna Nike Sellmar och Albin Tingwall som gör upp, och finalen ryktas bli storslagen.

Årets säsong har inte kantats av några större skandaler, som tur är. Men helt fritt från trubbel har det inte varit i den omåttligt populära sångtävlingen under åren...

Idol-jurymedlemmens romans med deltagaren

Nuförtiden består Idol-juryn av Anders Bagge, Kishti Tomita, Katia Mosally och Alexander Kronlund.

Kishti Tomita tillhörde ursprungsjuryn, och var med under programmets begynnelse. Hon gjorde senare ett uppehåll på 10 år, och kom tillbaka 2017. I premiärsäsongen 2004 hade hon sällskap av Peter Swartling, Claes af Geijerstam och Daniel Breitholtz.

Annons

Den sistnämnda fann mer än bara årets stora musiktalang – utan också kärleken. Visst uppstår den ibland på märkliga vis, det kan Daniel Breitholtz och Stina Joelsson skriva under på. Stina, då 21 år gammal, och Daniel, då 27 år, träffades nämligen i Idol.

Det var en stormig Idol-resa för Stina, som sågas till fotknölarna av juryn. Hon lämnade Idol med en femte plats, men fick också med sin en del problem. Efter programmet fick hon uppsöka psykolog, eftersom kritiken tog så hårt på henne.

– Det är jättejobbigt. Jag har haft ont i magen inför vecko- finalerna och gråtit efteråt ibland, har hon sagt till Expressen.

Men en jurymedlem tyckte gott om Stina bakom alla hårda ord, ganska bra mycket bättre än de andra:

– Jag och Stina lärde känna varandra efter programmet. Vi började umgås och blev kära helt enkelt, sa Daniel Breitholtz till Expressen när romansen blev offentlig.

Daniel Breitholtz och Stina Joelsson som var ett par 2005
Jurymedlemmen och deltagaren som fann varandra – en aningen osannolik kärlekshistoria?

Tog slut efter två år

Trots parets svajiga start spirade kärleken, och hela Sveriges blickar var riktade mot det spännande Idol-paret. Men de gav inte mycket att gotta sig i. Daniel och Stina lyckades ligga lågt med romansen, trots det enorma intresset utifrån.

Annons

Efter två år nådde dock kärlekssagan vägs ände.

– Det var ett gemensamt beslut, vi är överens. Jag vet det låter som en klyscha, men vi är fortfarande goda vänner, sa Daniel till Expressen när paret gått skilda vägar.

- Hon är en toppentjej på alla vis. Hon var en modig liten flicka som tog sig vidare i "Idol" utan att ha sjungit en ton tidigare. Det var imponerande. Men tomheten efter henne är stor.

Idag lever Daniel tillsammans med frun Jessica och makarna har två barn tillsammans, födda 2014 och 2019.

Daniel Breitholtz och frun Jessica
Daniel med frun Jessica.

Foto: TT

Annons