JUST NU: Babben Larsson är årets julvärd i SVT 2022

15 nov, 2022, 10:01 
Babben Larsson
Babben Larsson är årets julvärd.
Annons
Babben Larsson lämnad ensam – avslöjar sin skräckjul: ”Ingen ville…”
Babben Larsson lämnad ensam – avslöjar sin skräckjul: ”Ingen ville…”

Årets julvärd har varit en välkomnande tradition ända sedan starten 1959. Då var det tv-profilen Bengt Feldreich som samlade de julfirande svenskarna hemma i tv-sofforna.

Hedersuppdraget togs sedan över av Arne Weise, som för många blev han ansiktet utåt för Kalle Anka på julafton. Han blev ett tryggt sällskap och bortsett från några år var han julvärd mellan 1972 och 2002.

– Första gången jag fick frågan om att vara julvärd i SVT ville jag tacka nej. Det skulle inte gå med familjen. Jag tyckte det var... fasiken. Men sedan kändes det oerhört kul att sitta där, har han sagt till Sveriges Radio.

Recept.se Nyhetsbrev
Arne Weise
Arne Weise var julvärd i SVT i flera decennier.

Tareq Taylor om att bli årets julvärd

När han gjorde sitt sista program 2002 skedde det också en stor förändring. SVT bestämde sig för att årligen byta ut årets julvärd, vilket under åren lett till mycket publicitet och spekulationer.

Annons

Att bli julvärd är också ett kvitto på att man blivit folkkär. Tv-kocken Tareq Taylor kunde knappt tro sina öron förra året när han nåddes av beskedet att SVT ville ha honom som julvärd.

– Jag satt i bilen när jag fick frågan och var nära på att köra av vägen, sa han till SVT.

Tareq Taylor
Tareq Taylor var julvärd i SVT 2021.
SE OCKSÅ: Julvärdar genom tiderna – från 1959 till 2022
SE OCKSÅ: Julvärdar genom tiderna – från 1959 till 2022

Julvärd 2022

Och nu står det alltså klart att det blir Babben Larsson som blir årets julvärd i SVT 2022. Beskedet kom strax efter klockan 11.

Annons

Foto: TT

Annons