JUST NU: Ingvar Oldsberg död – blev 76 år gammal

JUST NU: Ingvar Oldsberg död – blev 76 år gammal

Dagens Bild/TT
Den legendariska tv-profilen Ingvar Oldsberg är död, skriver Aftonbladet. Han blev 76 år gammal.
Ingvar Oldsberg är död – familjens ord om sorgen
0:35

Efter reklamen: Ingvar Oldsberg är död – familjens ord om sorgen

(0:35)

Slå på ljud

Aftonbladet rapporterar under torsdagen att Ingvar Oldsberg har gått bort vi 76 års ålder.

Hans familj har skrivit ett pressmeddelande där de meddelar att han gick bort lugnt och stilla efter en kort tids sjukdom.

”Ingvar Oldsberg avled idag lugnt och stilla efter en kort tids akut sjukdom. Mot bakgrund av vår svåra stund ber vi alla att respektera vårt behov av avskildhet och lugn. Vi undanber oss kontakt till dess vi ger vidare besked”, skriver familjen i ett uttalande.

I Aftonbladet säger tidningens tv-recensent Jan-Olov Andersson följande om Ingvar Oldsberg:

– De sista två åren ungefär har Ingvar beklagat sig över inställda och uppskjutna operationer. Så han har ju uppenbarligen inte mått så bra.

– Han hade en lättsamhet som gick hem i stugorna, alla gillade honom och han var ett superproffs också. Han kunde göra krångliga program men fick det att se enkelt ut.

I höstas berättade programledaren att han tampats med hälsoproblem under en längre tid, som gjorde att han hade det svårt att lämna lägenheten i Göteborg.

– Jag har knappt kunnat lämna min lägenhet på drygt ett år. Jag har ont i ryggen, i höfterna och i knäna, det är artros. Jag väntar på operation i höfterna, men i ryggen vågar inte läkarna gå in. Det är ju nerver och annat, säger i intervju med Expressen.