Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kalle Moraeus dotter har vuxit upp – och är sin pappa upp i dagen!

02 feb, 2024, 20:17 
Kalle Moraeus dotter Johanna har fyllt 27 år och går i sin pappas fotsteg. Så här ser hon ut idag!
Annons

Orsas egna spelman Kalle Moraeus firade 60 år i slutet av förra året, och är piggare än någonsin. Karriären, hälsan, och privatlivet går som på räls!

Dessutom har han en riktigt talangfull dotter att skryta med – som är pappa upp i dagen!

5 svenska kändisar som har varit ett par!Brand logo
5 svenska kändisar som har varit ett par!

Kalle Moraeus dotter Johanna går i sin pappas fotsteg

Kalle fick dottern Johanna, 27 ihop med ex-hustrun Anita Moraeus. Och hon har minst sagt valt att gå i sin pappas fotsteg. Johanna har studerat på Musikhögskolan, och tog i somras sin masterexamen – efter hela sex år bakom "skolbänken"!

Annons

Hon har alltid brunnit för musik och ville länge bli sångerska. Men till slut blev det fiol – precis som sin pappa. För lokaltidningen Siljan News berättar Johanna om karriären i en ny intervju:

— Men det var inte alls självklart att musik skulle bli mitt yrke. Min mamma är inte musiker, så det hade kunnat bli en helt annan väg,

Kalle Moraeus och ex-hustrun Anita 2005.
Kalle Moraeus och ex-hustrun Anita 2005.Lizzie Larsson/TT
Annons

Så ser Kalle Moraeus dotter Johanna ut idag

Idag bor Johanna Stockholm, men har givetvis kvar ett band till Orsa som hon gärna besöker. Där har ju pappa Kalle en gård, och Johanna själv tillbringade många år här under uppväxten. Men hennes nära och kära är rätt utspridda över landet. Hennes pojkvän Erik studerar till exempel i Linköping.

— Pappa har ju det jobb han har och när han är i Stockholm så träffas vi där. Sedan försöker jag vara i Linköping hos Erik och från Linköping till Norrköping är det 30-45 minuter, så då försöker jag träffa mamma när jag bor hos Erik. Mamma kommer också till mig i Stockholm ibland, säger hon till Siljan News.

Även om Johanna satsar på musiken som sin far håller hon sig lite mer i skuggorna. Slår man på hennes namn i TT:s enorma bildarkiv är den senaste bilden från 2019. Och där är det verkligen slående, hur lik hon är sin far!

Johanna Moraeus
Johanna Moraeus 2019.Carolina Byrmo/TT

Foto: TT

Annons