Kalle Moreaus bakslag efter SVT får ingen lön

Kalle Moraeus har en ledig sommar för första gången på åratal – har börjat med nya hobbys.

Det är inte likt Kalle Moraeus att ha en helt ledig sommar, men i år är det så verkligheten sen ut. I en intervju med Expressen berättar han om motgångarna som dykt upp till följd av corona. Framför allt handlar det om inställda föreställningar av hans show Thank You for the Music men även andra uppträdanden.

– Det är alltid något. En allsång-kväll där, någon sommarkonsert här och någon kyrkospelning där. Man kan bara konstatera att all verksamhet är borta och jag kommer inte ihåg när jag hade hela juli tom senast. Det måste ha varit när jag gick i småskolan? säger han till tidningen.

Tre år på raken har Kalle även hållit i konserten på Victoriadagen i SVT, men förra året tog Yvette Hermundstad över och hon leder firandet även i år. Men trots alla stora förändringar, där utebliven lön är en av de mest påtagliga, behåller Kalle lugnet, även om han medger att det var svårt i början.

– Ja, den är fruktansvärd. Först gick alla runt och trodde det skulle bli som vanligt i maj, sen trodde man på juni och nu får väl man väl vara glad om det finns något att göra i september.

Kalle Moraeus ledde Victoriakonserten tre år på raken, men inte nu längre.

Kalle Moraeus ledde Victoriakonserten tre år på raken, men inte nu längre.

Kalle Moraeus: ”Kommer inte vara corona forever”

Han ser trots allt positivt på framtiden, och fram tills dess håller han på med sina nya projekt och hobbys. Han handlar åt personer i riskgrupp, har fått upp intresset för att slipa knivar och bygger på en ny altan hemma vid huset.

– Det kan ju rimligtvis inte bli så att vi aldrig mer ska ut och spela någon gång i hela vårt liv. Det kommer inte vara corona forever liksom, nu är det bara frågan när den tar slut, säger Kalle.

Foto: TT