Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kan inte hålla tillbaka tårarna i tv – Carina Bergfeldts känslosamma ord

03 jun, 2023, 14:00 

Carina Bergfeldt berättar om känslosamma mötena.

Annons

Det finns få journalister med sån koll på USA som Carina Bergfeldt. För åtta år sedan gav hon ut en bok om dödsdömda fångar i landet, och mellan 2015 och 2018 var hon en uppskattad USA-korrespondent.

Carolas tuffa kamp med Amadeus – berättar om svåra tidenBrand logo
Carolas tuffa kamp med Amadeus – berättar om svåra tiden

Ja, långt innan hon fick sin egen talkshow i SVT, reste Carina Bergfeldt runt i stat efter stat, bjöd på rapporter från Vita huset mitt under ett intensivt valår för att förmedla hur det såg ut inifrån.

– Att bevaka president Trump liknar inte något annat jag någonsin gjort i hela mitt liv, sa hon i en intervju med Aftonbladet i samband med presidentvalet 2016.

Carina Bergfeldt
Carina Bergfeldt återvänder till USA i SVT-programmet Drömlandet.

Carina Bergfeldts beslut med Tareq Taylor

I dag lever Carina Bergfeldt ett lyckligt familjeliv hemma i Sverige, tillsammans med maken Jesper Zølck och sonen Hamilton.

Annons

Men det hindrar inte den erfarna USA-korrespondenten från att kasta sig ut på vägarna och återigen uppleva det land som en gång lämnade, men som fått en speciellt plats i hennes hjärta.

Den här gången gör hon det tillsammans med tv-kocken Tareq Taylor. I programmet ”Drömlandet” försöker den nyblivna duon få svar på frågan om landet verkligen är så härligt som alla säger.

Känslosamma mötet: ”Hon gråter”

I programmet träffar Carina Bergfeldt personer hon tidigare har träffat. Bland annat två tonårspojkar som hon en gång i tiden intervjuade om skolskjutningar.

– En annan person jag träffar igen är en kvinna utanför en abortklinik. Då höll den på att stängas, nu är den stängd, och hon gråter. Det är många känslosamma möten, säger hon till TT.

Det blir en resa genom ett USA som Tareq aldrig har sett tidigare, där misären får ta plats och bilden om ett drömskt USA alltmer suddas ut.

– Det är så förändrat, kvinnor har förlorat rätten till att bestämma över sina egna kroppar, det är ett land i väldigt stor kris.

Tareq Taylor
Tareq Taylor följer med Carina Bergfeldt till staterna i nya programmet Drömlandet.

Foto: TT

Annons