Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kända sångerskan räddade Lotta Engberg under livesändningen – undvek katastrofen

20 jun, 2023, 08:16 
Vendela Lönnqvist
Katastrofen räddades av sångerskan!
Katastrofen räddades av sångerskan!

I livesändning kan allt ske... Till och med det som absolut inte får hända!

Annons
Mikael Sandströms fräcka drag med Lotta – inför allaBrand logo
Mikael Sandströms fräcka drag med Lotta – inför alla

Under måndagen hade sommarsuccén "Lotta på Liseberg" premiär – självklart under ledning av sångerskan och programledaren Lotta Engberg, 60.

Och årets upplaga är speciell. Det är nämligen flera jubileer som firas.

– ”Lotta på Liseberg” firar 20 år, Liseberg firar 100 år, Göteborg firar 400 år två år för sent och jag har precis fyllt 60 år. Därför gör vi det lite speciellt i år genom att nischa till det lite, säger Lotta Engberg till Aftonbladet.

Hon förklarar att varje program kommer innefatta ett inslag av nostalgi, ett inslag av humor och en person som utses till huvudgäst.

Lotta Engberg tappade rösten under livesändningen

Och Lotta är minst sagt exalterad inför sommarens säsong. I intervjun med Aftonbladet berättar hon om kära minnen, men poängterar att ett minne sticker ut extra mycket.

Det var nämligen under en livesändning som Lotta tappade rösten – och hjälpen kom från ingen mindre än en av programmets huvudgäster:

– Det var en av årets huvudgäster, Jill Johnson, som räddade mig för 12-13 år sedan. Under eftermiddagen kändes plötsligt rösten konstig och när programmet började gick det att klämma fram någon ton, men jag kunde inte prata alls. Jag fick inte fram något. Jag hade räddat Jill under en konsert några år tidigare och hon var så ljuvlig och frågade om hon skulle hjälpa mig.

Annons

Så hjälpte Jill Johnson till under livesändningen

Lotta berättar att Jill hade tagit hennes manuskort, varpå Lotta gick bakom sångerskan och flyttade på henne så att hon tittade in i rätt kamera.

Och Jill skötte det galant.

– Jill sa ”nu tycker Lotta att jag ska säga såhär” medan hon läste mina manuskort. Veckan därpå var det inte så jättekul eftersom jag inte kände säkerheten. Men det gick bra och sedan dess har rösten hållit i 14 år.

Huruvida det blir hela 14 säsonger till är ännu inte helt klart för Lotta.

– Jag är väldigt här och nu, så funkar jag. Men så länge det är roligt och det kommer folk så kör jag.

Annons